TEHNO SAVJETI

Želite pratiti političke sadržaje na Instagramu? Evo kako ćete ukloniti blokadu

29.03.2024 u 09:57

Bionic
Reading

Možda ionako ne pratite politiku, pa vam to nije važno. Ako ipak želite znati što se događa, zavirite u postavke Instagrama kako biste ga namjestili za primanje sadržaja te vrste

Prema zadanim postavkama, Instagram i Threads sada automatski skrivaju političke sadržaje, što otežava praćenje aktualnih događaja, važnih novosti o vladinim politikama, prosvjedima...

Možda ionako ne pratite politiku, pa vam to nije važno. Ako ipak želite znati što se događa, zavirite u postavke Instagrama kako biste ga namjestili za primanje sadržaja te vrste.

Kako spriječiti uklanjanje političkog sadržaja na Instagramu

Algoritmi koje su stvorile korporacije kontroliraju ono što vidite na društvenim medijima. Možete ih u tome ograničiti, iako ne potpuno i ne bez posljedica.

Kako biste to učinili, otvorite aplikaciju Instagram na pametnom telefonu i kucnite sličicu Profile u donjem desnom kutu. Nakon toga kucnite dugme s tri crtice u gornjem desnom kutu i otvorite Content preferences.

Tamo biste trebali pronaći značajku Political content. Kucnite ju, i na idućoj stranici odaberite Don't limit. Time ćete promijeniti postavke ne samo za Instagram, već i za Threads.

Nije posve jasno što Instagram definira kao političke sadržaje. Moguće je kako je riječ o temama kao što su zakoni, izbori ili društvena pitanja, ali to je prilično općenito. Takve sadržaje blokiraju na stranici Explore, u Instagram Reels i predloženim objavama.

Zasad također nije jasno hoće li ovaj potez smanjiti širenje politički motiviranih dezinformacija poput propagande, poruka protiv cjepiva ili tome slično, piše Life Hacker.