Mobile World Congress u Barceloni

[VIDEO] Zbog koronavirusa otkazan najveći sajam mobilne industrije na svijetu

12.02.2020 u 21:38

Bionic
Reading

Najveći sajam mobilne industrije na svijetu, Mobile World Congress u Barceloni (Španjolska) ove godine se neće održati. Održavanje sajma otkazano je zbog opasnosti od koronavirusa.

Odluka o otkazivanju sajma nije preveliko iznenađenje jer se dalo naslutiti da se stvari ne odvijaju predviđenim tokom, nakon što je ranije objavljeno da su mnogobrojne kompanije poput Sonyja, Viva, Amazona, Ericssona i LG-a, odustale od prezentacije svojih novih proizvoda na sajmu Mobile World Congress u Barceloni. A sada je i službeno potvrđeno da je MWC 2020 otkazan.

Organizatori su odluku donijeli danas, a poduprla ih je katalonska vlada.

John Hoffman izjavio je kako se MWC 2020 odgađa zbog 'zabrinutosti zbog globalne epidemije koronavirusa'. Problem su i putovanja te mnoge druge okolnosti koje bi zakomplicirale održavanje kongresa, dodao je. Sajam je trebao započeti 24. veljače i na njega je planiralo doći više od 100.000 posjetitelja iz gotovo 200 zemalja svijeta.

Kako javlja Tech Radar, u priopćenju nadalje stoji da organizator sajma, GSMA, i njihovi partneri i dalje planiraju održati sajam sljedeće godine, kao i narednih godina.

Čini se da nakon velikog broja kompanija koje su odustale od nastupa, nije bilo izbora nego otkazati ovogodišnji sajam, unatoč najavljenim mjerama opreza, koje su uključivale stroge kontrole na ulazu sajmišni prostor.