SONY

Zar je ovo zbilja konačni izgled kontrolera za PlayStation 5?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 21.11.2019 07:29
  • Objavljeno 21.11.2019 u 07:25
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Tara Sedgwick / Alamy / Alamy / Profimedia

Premda Sony nije predstavio ništa službeno, internetom su već počele kružiti slike konzole i kontrolera koji, začudo, ne pokušava izmisliti ništa novo

Ako je vjerojvati najnovijim izvješćima, JPO (Japanski ured za patente) dao nam je prvi pogled na kontroler nadolazećeg PlayStationa 5. Unatoč činjenici da prototip konzole u procurenim slikama izgleda kao plastični perec iz pakla, kontroler više podsjeća na dosadašnja Sonyjeva rješenja.

Premda ni po čemu ne možemo stopostotno utvrditi da se ovdje radi o Dualshocku 5 ili nečemu što Sony misli nazvati svojim kontrolerom nove generacije, drago nam je što na slici vidimo prepoznatljivu formu Sonyjeve dobro utabane tradicije kontrolera. S druge strane, ovo je možda rana verzija ili koncept koji je kompanija patentirala 'za svaki slučaj'.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: sony

Sudeći prema slici, promjena dizajna je suptilna. Jedna stvar koja je prilično očita je manjak velikog svjetla na prednjem dijelu. Okidači se također čine malo manji, dok je priključak za slušalice na samom dnu te je zamijenjen onime što liči na neku vrstu USB porta. Drške su malo deblje, dok je analogni kontroleri ne izgledaju izbočeni na samom dnu kao što je to slučaj kod DualShocka 4.

Što god nas čeka iduće godine, vjerujemo da Sony ima kakvu takvu kontrolu nad kreativnim procesom svojih dizajnera te da će DualShock 5 biti jednako funkcionalan, ako ne funkcionalniji od svojeg pretka - pogotovo ako se obistine glasine o adaptivnim okidačima koji pružaju otpor zavisno o tome što se dešava u igri.

Ako vas zanimaju slike patenta u većoj razlučivosti, bacite pogled na stranicu za patente.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!