DIGLI RUKE

Zar je iPad mini zbilja mrtav?

17.05.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Appleov minijaturni tablet mogao bi otići u povijest zbog niske prodaje, kažu izvori bliski poznatom proizvođaču

Iako ne znamo točan broj prodanih primjeraka, izvor o kojem govorimo kaže da ovaj proizvod pati od takozvanog 'kanibalizma' koji stvara dodatnu pomutnju na policama.

Kako stvari stoje, BGR tvrdi da je iPad Mini lansiran još prije izlaska iPhonea Plus u nadi bolje definiranog pozicioniranja na tržištu. Problem je u tome što je s vremenom ta ista svrha postajala sve upitnijom, pogotovo u usporedbi s novim iPadom koji za praktički istu cijenu nudi bolje performanse od iPada Mini.

Tim rečeno, nisu nam potrebne insajderske informacije kako bismo shvatili što se zbiva s iPadom Mini. Gadget je prošao kroz četiri iteracije te je s vremenom postao uređajem čije nadogradnje uglavnom čine stvari koje smo već vidjeli na iPhoneu i iPadu. Kronični manjak dinamičnosti i čvrstog pozicioniranja u bilo kojoj niši Appleove ponude iPad Mini čine najmanje popularnim iPadom.

Ovo znači da je, unatoč faktoru forme, iPad Mini i dalje najslabija karika Appleove ponude. Iako proizvođač, barem trenutno, nije službeno potvrdio nikakve izmjene ponude proizvoda, vrlo je izgledno da će, ukoliko dođe do rezova, prvi na panju biti iPad Mini.