DRUŠTVENA BURZA

Korisna aplikacija upozorava kada političari tvitaju o javnim kompanijama

17.05.2017 u 09:45

Bionic
Reading

Kako stvari stoje, živimo u svijetu gdje dionice javnih kompanija mijenjaju vrijednost čim o njima tweeta Donald Trump. Ovo je analitičare s Wall Streeta navuklo da krenu pažljivije pratiti žamor na društvenim mrežama i njegovu interakciju s tržištem

LikeFolio, kompanija koja Wall Streetu pomaže pratiti informacije na društvenim mrežama uspjela je opaziti neke preokrete prije nego što su se desili. Riječ je, sudeći prema izvješću CNBC-a o kompanijama poput Chipotlea i Under Armora. LikeFolio je spreman na još sljedeći korak, a to je izdavanje posvećene aplikacije za praćenje društvenih mreža.

Firma je nedavno izdala aplikaciju LikeFolio koju je razvila u suradnji sa partnerom Ameritradeom, a pomoću nje je mogće pratiti kada poznate osobe odluče tweetati o javnim kompanijama.

Naravno, LikeFolio nije prva firma kojoj je sve ovo palo na pamet. Ovog siječnja Trigger, besplatni app koji omogućuje praćenje različitih financijskih naznaka dodao je opciju za praćenje Trumpovih izjava vezanih uz vaše dionice. LikeFolio je napravio korak dalje i korisnicima dao priliku da prate cijeli niz utjecajnih osoba. Nažalost, neki od njih su blokirani osim ako ste klijent Ameritradea. Aplikacija je inače besplatna.

LikeFolio možete skinuti na Androidu i iOSu.