RECIKLIRANI MATERIJAL

Zar Elon Musk zbilja gradi srednjovjekovnu utvrdu?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 17.09.2018 09:43
  • Objavljeno 17.09.2018 u 09:43
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Auto

Tehno vizionar i glavni čovjek The Boring Companyja odlučio je glavno sjedištre kompanije izgraditi pomoću zemlje koju je iskopao gradeći tunele. Da, glavna baza Muskovog bizarnog startupa bit će izgrađena od ogromnih recikliranih kamenih blokova - poput srednjovjekovne stražarnice

Nakon što je kompanija svim klijentima obećala izgradnju podzemnih garaža povezanih dugačkim tunelima, njezin šef Elon Musk bacio se na novi zadatak - izgradnju glavne zgrade The Boring Companyja koja će izgledati kao starinska kamena stražarnica.

Musk već dulje vrijeme raspravlja o korištenju iskopane zemlje za izgradnju jeftinih ekološki prihvatljivih građevnih materijala - konkretno, cigli i greda.

U ožujku je cijeli projekt nazvao 'LEGO kockicama u pravom životu' koje su super otporne na sve uvjete uključujući i potrese - učestalu pojavu u Kaliforniji, državi gdje je The Boring Company stacioniran. U ožujku je čak predložio da se ti materijali koriste za izgradnju jeftinih domova, naglasivši da cigle koštaju deset centi (!) po komadu.

Musk je također tweetao da će cigle, ukoliko se koriste za izgradnju domova za siromašne i neprivilegirane, biti besplatne. Premda sve ovo zvuči super, čisto sumnjamo da će se cigle prodavati ili dijeliti igdje drugdje osim u gradovima u kojima se trenutno vrši iskopavanje tunela.

NOVA DIGITALNA ERA

Dvadeset godina tehnološkog diva: Pogledajte kroz što smo sve prošli s Googleom

Pogledaj galeriju
12

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!