POČELO JE

Zar će ovako izgledati Google Pixel 4?

12.06.2019 u 11:42

Bionic
Reading

Google je već dulje vrijeme poznat kao kompanija koja jako loše skriva nove proizvode, što je zapravo dobro ako prije svih ostalih želite vidjeti kako će izgledati njihovi proizvodi nove generacije

Google je razvio jednu dobru naviku koju slijedi već tri godine, a to je odluka o izbacivanju novih telefona u određenom danu godine. Konkretno, Pixel linija izlazi svakog listopada, što vrijedi i za ovogodišnji Pixel 4 i Pixel 4 XL. Kao što to već i biva, krenule su lavine 'procurenih slika' i 'pouzdanih informacija' vezanih uz uređaj, što znači da je u trenutku pisanja ovog članka dosta treško razaznati povjerljive informacije od nabacanih internetskih memova. Stoga krenimo redom i pokušajmo se držati provjerenih glasina.

bolje spriječiti nego liječiti

Mobiteli ne vole kad im je vruće: Evo kako ćete ih zaštititi od pregrijavanja

Pogledaj galeriju

Izgled i kamere

Prve slike uređaja koje je iskopao relativno 'svježi' insajder Precebaba te koje je potvrdio OnLeaks prikazuju klasični uniformni dizajn kakvog Google slijedi već godinama. Ono što je zanimljivo je da uređaj nema senzor za otisak prsta, nedostaje mu zvučnik na donjem dijelu uređaja, dok su kamere smještene u pravokutni okvir vrlo sličan onome kojeg bi, navodno, trebao imati ovogodišnji iPhone.

Unbox Therapyjev Lewis Hilsenteger kaže da očekuje dolazak dvije pozadinske kamere koje će doći uparene sa 'spektralnim senzorom' kojeg je Google koristio na Pixelu 3 kako bi uređaju omogućio uspješno snimanje scena koje uključuju, među ostalim, titrajuće LCD ekrane te navodi da ove godine Pixel neće imati urez u ekranu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Unbox Therapy

Jeste li spremni za čudne glasine?

Još jedna značajka o kojoj se šuška je Project Soli, tehnologija za prepoznavanje pokreta koja koristi radat kako bi otkrila kretanje prstiju u trodimenzionalnom prostoru preciznošću od jednog milimetra.

Razlog zbog kojeg spominjemo ovu relativno nepoznatu tehnologiju je što trenutno postoje čak tri glasine koje potvrđuju da bi se ona mogla pojaviti u Pixelu 4 kao dio neke vrste kontrolnog sučelja. 9to5Google, primjerice, izvještava da 'su čuli o integraciji Soli radarskog čipa u novi Google Pixel 4'.

Sličnu vijest su nakon njih objavili i XDA Developers, s klasičnim naglaskom na tehnološku pozadinu vezanu uz beta verziju nadolazećeg Androida Q koji uključuje tajnoviti 'aware sensor'. XDA tvrdi da je Google unutar APK-a dodao nekoliko klasa koje određuju želite li sakriti ili prikazati postavke vezane uz Aware.

Google Pixel 3a i Google Pixel 3a plus Izvor: Screenshot / Autor: Google

Kontrola pokretom

Ako ste ikad naišli na skuplje egzotične Androide, vjerojatno ste čuli da neki od njih koriste kontrolu gestikulacijom. Uz pomoć Project Solija, ova tehnologija bi teoretski mogla zaživjeti i što je bitnije - poboljšati svakodnevno korištenje uređaja.

Hoćemo li novi Pixel 4 kontrolirati mahanjem po zraku? Možda, sve zavisi o Googleu - podsjetimo, sve što smo do sad naveli su glasine a ne potvrđene informacije. Vrlo je moguće da je netko iz 9to5Googlea napisao članak nakon što je vidio kod koji su pronašli XDA Developers.

Razlog za vjerovati

Ono što je najbitnije od svega, sve navedene glasine ne zvuče kao da nisu izvedive. Googleov hardver već dulje vrijeme samo slijedi trendove, a mogućnost gestikulacijskih komandi mogao bi mu pomoći da postane svoj. Kako god okrenuli, neminovno je da ćemo o uređaju najviše čuti ovog listopada, osim ako Google slučajno nekome ne proda par komada prije izlaska.