RECENZIJA

Zaigrali smo PlayStation 5 ekskluzivu Destruction AllStars: Jurnjava za sve uzraste ili neuspjela kombinacija drugih popularnih naslova?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 15.02.2021 10:07
  • Objavljeno 15.02.2021 u 08:13
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Lucid Games

Sonyjeva najnovija PlayStation 5 ekskluziva ovog je mjeseca besplatna svim korisnicima PlayStation Plusa, a mi smo nakon isprobavanja odlučili pobrojati razloge zbog kojih bi takvom trebala ostati

Ekskluzive su velika stvar, pogotovo ako izlaze na prestižnim platformama poput PlayStationa. Najnovija uzdanica Lucid Gamesa na papiru izgleda kao zbilja izvanredan naslov: riječ je o igri za više igrača koja jurnjavu vozilima sličnu onoj u Rocket Leagueu i kombinira sa estetikom i fluidnošću Fortnitea.

Uzmemo li u obzir da obje navedene igre imaju vrlo veliku bazu igrača, računica u glavama producenata već je bila odrađena. Nažalost, Destruction AllStars pred sobom ima vrlo puno posla ako želi doći blizu svojim uzorima.

Riječ je, bez dvojbe, o jednoj od ljepših igara koje smo u posljednje vrijeme stigli odigrati. Na izboru vam je kolekcija vrlo dobro animiranih i osmišljenih likova, hrpa automobila strpanih u tri težinske kategorije te nekoliko arena i pripadajućih im modova igre.

  • +8
  • +5

Destruction AllStars

Izvor: Screenshot / Autor: Lucid Games

Zabava za više igrača

Cilj Destruction AllStarsa je, kao što se iz foršpana da naslutiti, agresivna vožnja u zamkama krcanim arenama i sakupljanje bodova na, što pregaženim suparnicima, što razbijenim vozilima. Svako vozilo moguće je 'zabiti' u svim smjerovima, nezavisno kamo se vi kretali, dok likovi koji ih voze u bilo kojem trenutku mogu iskočiti, zaletiti se do neke od platformi, ući u drugi auto i nastaviti jurnjavu. Ako ih netko pregazi tijekom slobodnog trčkaranja, gube bod. Ako ih netko raznese tijekom vožnje automobilom, gube bod.

Varijacija unutar igre postiže se pomoću tri trenutno dostupna moda za više igrača u kojima, pored standardnog razbijanja, igrači nastoje odraditi nekoliko različitih zadataka. Dok se u reprezentativnoj disciplini jednostavno sakupljaju bodovi, u drugima stvari postaju zanimljivima. U jednoj igrači moraju izaći iz automobila kako bi sakupljali zupčanike koji ispadaju iz razbijenih automobila, dok u nama omiljenoj moraju razbijati druge automobile i sakupljati bodove te u ključnom trenutku zabiti auto u ogromni tornado koji se nalazi usred arene kako bi te bodove osvojili.

Balansirati nije lako

Koliko god vam se neki od ovih modova možda čine zabavnima, problem kod Destrucion AllStarsa nastaje čim odlučite malo dublje zaći u igru. Likovi su, za početak, strahovito nebalansirani, što postaje više nego jasno nakon nekoliko odigranih partija.

Svaki od njih, naime, ima svoje vozilo koje može pozvati nakon što napuni specijalnu traku. Specijalna vozila imaju specijalne efekte poput dimne zavjese i vatrenog traga, što zvuči simpatično sve dok ne naiđete na lika čiji automobil ima cirkularnu pilu kojom u sekundi možete prepiliti neprijateljski auto. Ova priča se nastavlja na još nekoliko likova te, na koncu, vrlo polarizira potencijalni izbor.

Mikrotransakcije?

Najgori dio Destruction AllStarsa, doduše, leži u mikrotransakcijama. Napominjemo da je igra u veljači besplatna svim korisnicima PSN-a, no da će nakon toga dobiti cijenu. Uzmemo li to u obzir, kupovina vrlo skupe valute unutar igre nudi niz jako slabo osmišljenih vizualnih efekata, te omogućava igranje moda za jednog igrača. Da, dobro ste pročitali – Destruction AllStars ima mikrotransakcije i zaključana poglavlja za jednog igrača koje morate kupovati pravim novcem.

Da je ovdje riječ o free-to-play igri, ovakav dizajnerski potez nazvali bi podmuklim, ali neiznenađujućim. S obzirom da će igra od ožujka dobiti cijenu, ovakvo što je neoprostivo. Nadalje, lobi za igru u više igrača ne omogućava igranje s prijateljima te vas stalno stavlja protiv nasumičnih ljudi - što po nama nema nikakvog smisla.

Konačno, tu su prigovori na slabi mrežni kod, zastajkivanja i slične divote koje nemaju mjesta u brzim igrama za više igrača poput ove.

Izvor: Društvene mreže

Zaključak

Zbrojimo li sve ove nedostatke i stavimo ih nasuprot prekrasnoj grafici, izvrsnom dizajnu i zbilja sjajno osmišljenim likovima, Destruction AllStars ne možemo nazvati naslovom kojeg bismo preporučili. Ako imate PSN, ne vidimo razloga zašto ga ne biste preuzeli i isprobali. Ako ga planirate kupiti po punoj cijeni, svesrdno predlažemo da se strpite do popusta ili bar do trenutka kada će autori popraviti bugove i povećati diverzifikaciju mapa koje, među ostalim, previše sliče jedna na drugu.

Destruction AllStars bez dvojbe ima potencijala, no bojimo se da će mu za njegovo dosezanje trebati više vremena nego što će mu gejmeri pružiti.

  • Ime: Destruction AllStars
  • Žanr: Akcija/Vožnja
  • Proizvođač: Lucid Games Limited
  • Izdavač: PlayStation Studios
  • Platforme: PlayStation 5

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!