Sub1 Reloaded

Za ovog robota genijalca Rubikova kocka nije neki izazov

18.03.2018 u 21:07

Bionic
Reading

Guinnessov rekord za najbrže rješevanje drži njemački robot; za to mu je potrebno manje od sekunde. Pogledajte video u kojem demostrira svoju vještinu

Guinnessov rekord za 2017. godinu u slaganju Rubikove kocke drži robot. Sub1 Reloaded, kako ga zovu, uspio je posložiti kvadratiće u manje od sekunde, točnije 0.637 sekundi i drži. Izradio ga je Nijemac Albert Beer, a svoju je vještinu robot demonstrirao na sajmu elektronike u Munichu u studenome 2016.

Prije nego je prionulo na posao, računalo je dobilo dvije fotografije kocke uz pomoć kojih je identificiralo boju svakog kvadratića te je izračunalo rješenje pomoću Tom Rokickijeve brze implementacije Dvofaznog algoritma Herberta Kociemba.

Zatim je rješenje preuzela kontrolna ploča Arduino-compatible Infineon AURIX koja je izvršila 21 potez, koliko je robotu trebalo da posloži boje.

za mobitel i tablet

Uz ovih 10 trikova vaš će vam Android biti još draži

Pogledaj galeriju

YouTube korisnik bubbamoosecat našalio se kako on ili ona ne može ni razbiti kocku o zid za vrijeme u kojem je Sub1 Reloaded posloži. Složit ćemo se kako je brzina kojom to čini zaista impresivna.