ŽELJE GEORGEA HOTZA

Za dodatak od tisuću dolara moći ćete imati vlastiti autonomni automobil

30.05.2016 u 07:22

Bionic
Reading

George Hotz, genijalac poznat po svojim hakerskim (ne)djelima (probijanje zaštite iPhonea i PlayStationa pod imenom Geohot), ima velike ideje za svijet autonomnih automobila. U razgovoru za RoadShow, Hotz otkriva kako konkurirati Tesli i Googleu planira tako što neće sam proizvoditi autonomne automobile, već će prodavati sustave za postojeća vozila. Ti sustavi bi trebali koštati svega tisuću dolara

Hotz je nedavno za svoju mladu kompaniju (Comma.ai) osigurao značajna financijska sredstva, a sad je vrijeme za teški dio posla - prikupljanje podataka potrebnih za korektno funkcioniranje sustava koji bi se trebao moći ugraditi na sva modernija vozila. U ovom smislu, Hotz je uvjeren kako je prestigao Google i Apple.

26-godišnjak je u svakom slučaju samouvjeren kako je Comma.ai pred nečim vrlo velikim. Kako bi osigurali da konačni proizvod funkcionira na što bolji način, Hotz navodi kako će otkriti  aplikaciju Chffr za Android i iOS, a pomoću koje će izvesti crowdsourcanje informacija, koje će se pak iskoristiti za treniranje njihovog autonomnog sustava.


I dok sve zvuči opako u povojima, George Hotz smatra kako će prvi proizvod ugledati svjetlo dana već do konca godine i to uz planiranu cijenu od tisuću dolara: