NOVI OBRAT

Yahoo je i dalje otvoren za prodaju Microsoftu

28.05.2009 u 07:20

Bionic
Reading

Iako je tadašnji izvršni direktor i osnivač Yahooa, Jerry Yang, prošle godine glatko odbio Microsoftovu izdašnu ponudu, izgleda da stvar još uvijek nije završena. Sadašnja izvršna direktorica izjavila je da bi se posao mogao obaviti, no samo pod određenim uvjetima

Izvršna direktorica Yahooa Carol Bartz izjavila je jučer na tehnološkoj konferenciji D: All Things Digital da bi bila spremna na prodaju kompanije Microsoftu samo 'kada bi ponudili ogromne količine novca te uključili odgovarajuću tehnologiju'.

Da podsjetimo, u veljači prošle godine osnivač Yahooa i tadašnji izvršni direktor Jerry Yang glatko je odbio Microsoftovu ponudu od 47,5 milijardi dolara, uzrokujući da tržišna vrijednost Yahooa padne za čak dvije trećine. Yang je odstupio sa svoje pozicije u studenome prošle godine, a zamijenila ga je Carol Bartz.

Već nekoliko godina i Yahoo i Microsoft bore se kako bi držali korak s neprikosnovenim vladarom ovog dijela tržišta, Googleom, a njihovo ujedinjenje doista izgleda kao jedini logičan potez.

Tijekom današnjeg dana na konferenciji D: All Things Digital Steve Ballmer iz Microsofta trebao bi javnosti predstaviti novu verziju web pretraživača nazvanu Bing.