GIPKI PAMETNJAKOVIĆ

Xiaomijev savitljivi smarfton pun je iznenađenja

24.01.2019 u 13:52

Bionic
Reading

Mrzili ih vi ili ne, preklopni i savitljivi budućnost su barem dijela mobilne industrije. I da, Xiaomijeva varijanta izgleda prilično cool

Predsjednik Xiaomija Bin Lin podijelio je video u kojem možemo vidjeti prototip firminog novog preklopnog pametnog telefona, no ne radi se o nečemu što smo već vidjeli kod Samsunga i (uzdah) Royalea. Xiaomi tvrdi da ovdje gledamo prvi dvostruko preklopivi smartfon na svijetu i da - stvar izgleda jednako impresivno koliko i zvuči.

Dvostruko preklapanje? O čemi se radi?

Kao što vidite u videu, uređaj se prvo okrene na stranu i preklapa se u bilo kojem smijeru, dok se središte ekrana istovremeno mijenja kako bi se prilagodilo novoj veličini uređaja. Na samom kraju videa moguće je vidjeti kako je uređaj elegantno preklopljen. Podsjećamo, svi preklopni smartfoni nakon savijanja izgledaju kao naopako presavinute knjige, dok neki imaju čak dva ekrana.

  • +7
Xiaomi Mi 8 Pro Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Model iz Xiaomija ima samo jedan.

U poruci koja je pridružena izvornom videu na društvenoj mreži Weibo, Lin je napisao da je kompanija Xiaomi uspjela savladati nekoliko problema usko vezanih uz preklopne pametne telefone, uključujući novu vrstu šarke i osiguravanja softverske podrške. Verzija MIUI-ja koja je radila na prototipu i dalje je prikazivala 'nazubljivanje' kod promjene veličine ekrana. Premda smatramo da će sve ovo biti riješeno prije izlaska telefona, činjenica je da proizvođači na problemu još moraju poraditi.

sitnice koje čine razliku

Baterija se prebrzo troši? Ovo su mali trikovi pomoću kojih ćete produljiti vrijeme između dva punjenja pametnog telefona

Pogledaj galeriju

Kada izlazi?

Xiaomi u ovom trenu to doslovno pita vas. Ako svima telefon bude super, vodstvo Xiaomija razmislit će o masovnoj proizvodnji, prenosi Digital Trends.