MANJE JE VIŠE

Meizu je predstavio neobični Zero - prvi Android bez ijednog ulaza

24.01.2019 u 13:21

Bionic
Reading

Tehnološko rješenje kineskog proizvođača oslanja se na taktilnu reakciju umjesto tipki, zvučnik skriven ispod ekrana i bežično punjenje, a cijena mu je, očekivano, prilično visoka

Kineski Meizu predstavio je svoj novi uređaj Meizu Zero, smartfon na kakvog niste navikli - on, naime, nema niti jednu tipku i niti jedan fizički ulaz.

Smartfon je oklopljen kućištem od tvrde keramike, za spajanje na mrežu koristi eSIM a puni se, naravno, bežičnim putem.

Meizu Zero također koristi mSound 2.0 koji dozvoljava prikazu da funkcionira poput zvučnika, što znači da Zerou ne treba ni rupa za zvučnike. Umjesto fizičkih gumbiju, Meizu Zero ima 'virtualnu tipku na boku' koja vibrira kada ju pritisnete - nešto u stilu Appleovog taptica koji 'glumi' pritisak tipke.

TEHNO VODIČ

Otkrivamo zbog čega se vaš Android pregrijava i kako to spriječiti

Pogledaj galeriju

A što je s ekranom?

Premda novi uređaj iz Meizua nema niti jednu tipku, ekran mu je i dalje okružen vidljivim rubovima. Riječ je o 5.99 inčnom AMOLED ekranu koji, barem od naprijed, ne može konkurirati drugim Androidima poput najavljenog Honor Viewa 20 i nadolazećeg Galaxyja S10.

Unatoč uokvirenom ekrenu, Meizu Zero je i dalje vrhunski Android. Pokreće ga Snapdragon 845, ima IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu, kao i brzo bežično punjenje na čak 18W.

Kada dolazi?

Trenutno ne postoje informacije o točnom datumu dolaska novog Meizu Zeroa, no očekujemo da neće biti dostupan globalno te da će biti prilično skup.