tehno egzotika

Xiaomi predstavio potpuno prozirni OLED TV za tehno entuzijaste dubokih džepova

13.08.2020 u 08:07

Bionic
Reading

Najnoviji uređaj iz Xiaomija dolazi uoči njihovog desetog rođendana, a za 7200 dolara nudi panel kroz koji doslovno vidite što se nalazi na drugoj strani

Xiaomi je za svoj deseti rođendan predstavio egzotični televizor koji će definitivno privući pažnju bogatijih tehno entuzijasta. Najnoviji OLED TV kineskog proizvođača košta preko 7000 dolara, a dolazi s potpuno prozirnim ekranom.

Xiaomi je ovaj trik postigao tako da sve je sve osim panela strpao u samo dno uređaja i korištenjem transparentne OLED tehnologije, također poznate kao TOLED. Puno ime uređaja je Mi TV LUX OLED Transparent Edition, a njegov glavni tehnološki trik je prikaz prozirnih slika.

Razlog zbog kojeg Xiaomi može napraviti OLED uređaj s prozirnim ekranom sama je priroda tehnologije koja za prikaz ne treba vanjski izvor svjetla. Problem je, doduše, što prema dostupnim slikama samo možemo vidjeti da na ekranu možemo vidjeti pozadinu i fotografije koje, izgleda, doslovno plutaju u zraku.

Uređaj ima ekran dijagonale 140 centimetara koji radi na taktu od 120 Hz, brzinu odgovora od 1 ms i kontrast 150.000:1. Pametni TV trenutno je najavljen isključivo za kinesko tržište po cijeni od oko 7200 dolara te će biti dostupan za prednarudžbu od 16. kolovoza.