SPOJ SVJETOVA

X-Com - prva igra na ploči uz koju ćete koristiti tablet

18.08.2014 u 06:29

Bionic
Reading

Fantasy Flight Games priprema prvu igru koja će uspješno spojiti svjetove videoigara i igara na ploči - i to na više načina nego što bi itko pomislio

Posljednjih nekoliko godina sve veći broj stolnih igara dobio je svoje verzije koje su završile na popularnim tabletima. Makar priznajemo da ideja na prvi pogled i nije baš zvučala kao nešto posebno, nakon stotinjak sati provedenih uz Agricolu i Lords of Waterdeep bez problema možemo reći da smo se zaljubili u 'mobilne' verzije klasičnih boardgameova.

Najnoviji proizvod Fantasy Flighta temeljen na popularnoj videoigri Xcom napravio je korak naprijed ujedinivši svjetove opipljivih figurica, kockica i karata s praktičnošću tableta. Ova igra je prvi naslov koji kao integralni dio igre na tabli koristi vaš tablet. Vaš zadatak u Xcomu je suzbiti vanzemaljsku invaziju pametnim planiranjem, taktičkom borbom i suradnjom nekolicine igrača.

Ideja integracije companion appa uz igru na ploči jednostavno je fenomenalna. Kako smo, priznajemo, veliki ljubitelji digitalnih i stolnih igara, ne vidimo apsolutno nikakav razlog zbog čega ovo ne bismo isprobali kada izađe. X-Com the boardgame trenutno nema službeni datum izlaska.