SPREMA SE SMJENA

Windows Copilot dobiva novu važnu ulogu?

27.10.2023 u 11:08

Bionic
Reading

Možda ne znamo kako će Microsoft redizajnirati Windows 12, ali znamo kako razmišljaju o tome - stavit će umjetnu inteligenciju na prvo mjesto

Glavni izvršni direktor Microsofta Satya Nadella rekao je nedavno kako je za Microsoft središnji dio umjetne inteligencije Copilot, koji radi ili na Windowsima ili u raznim aplikacijama kao što je Microsoft 365.

Windows 12, nadolazeće izdanje njihovog operativnog sustava, trebao bi biti vrlo modularan i snažno povezan s Microsoftovim tehnologijama umjetne inteligencije.

Nadella Copilot vidi u ulozi koju je dosad imalo dugme Start. Trebao bi postati ključan za upravljanje svim vašim iskustvima s aplikacijama.

Tako bi, primjerice, trebali samo reći Copilotu što želite, a on će vas ili odvesti do aplikacije koja vam može pomoći ili dovući aplikaciju do sebe. Pritom će vam pomagati u učenju, postavljanju upita i stvaranju, odnosno u potpunosti promijeniti vaše korisničke navike.

To bi moglo značiti kako bi upiti mogli biti i prilično neodređeni - recimo, 'trebam nešto za obradu fotografija' ili 'trebam pomoć s financijskim planiranjem' - ali i da će Copilot obavljati posao pokretanja i predlaganja aplikacija istovremeno, piše PC World.