od 25. do 28. travnja

Evo tko sve dolazi na konferenciju WinDays17

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 16.03.2017 12:45
  • Objavljeno 16.03.2017 u 12:45
Miles Hilton Barber

Miles Hilton Barber

Izvor: Miles Hilton Barber / Autor: Microsoft Hrvatska

Među predavačima su Miles Hilton-Barber, slijepi avanturist i motivacijski govornik, šef Microsoftovog odjela za IT Patrick O'Rourke, Damarys Vigil iz Digital Crime Unita...

Konferencija Microsoft WinDays17 ove će godine biti održana od 25. do 28. travnja u Poreču, pod sloganom Iskoristimo potencijal.

Poslovni dio konferencije imat će naglasak na nužnosti digitalne transformacije za uspjeh svake tvrtke i organizacije te posljedično stvaranju pametnog gospodarstva dok će tehnološki dio uz brojne novitete i trendove fokus staviti na sigurnost informacijskih sustava. 

Jedan od predavača će biti motivacijski govornik Miles Hilton-Barber, koji će u svom predavanju Fulfilling your Personal and Business Potential in 2017 and Beyond govoriti o tome kako potencijali za rast ne ovise samo o promjenama u gospodarstvu ili neposrednom okruženju, već je primarna promjena u stavu pojedinaca prema trenutačnim okolnostima. 

WinDays

WinDays

Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft Hrvatska

Prikazat će radikalan, ali jednostavan skup životnih načela koji će omogućiti tvrtkama, pojedincima i organizacijama da postanu uspješni, unatoč velikim globalnim promjenama. 

Miles Hilton-Barber je slijepi avanturist i motivacijski govornik koji je gostovao na više od 1.100 korporativnih događaja u 70 zemalja, kažu organizatori konferencije WinDays17

Od svoje 50. godine života je postavio brojne svjetske rekorde u podvizima ekstremne izdržljivosti na svih sedam kontinenata, vodeći se motom da su ograničenja u našim životima samo ona koje smo prihvatili. Bio je prvi slijepi pilot koji je u mikrolaganoj letjelici preletio put od Londona do Sydneya, a sudjelovao je i u utrci pješice po Sahari. 

Patrick O'Rourke

Patrick O'Rourke

Izvor: Microsoft / Autor: Microsoft

Predavanje će održati i Patrick O'Rourke, Microsoftov direktor za IT, koji će se fokusirati na važnost korištenja napredne tehnologije kako bi tvrtke iskoristile podatke za detektiranje novih izvora prihoda i jačanje odnosa s kupcima. Također će podijeliti iskustva o tome kako je IT odjel Microsofta prošao digitalnu transformaciju.

Damarys Vigil

Damarys Vigil

Izvor: Damarys Vigil / Autor: Microsoft

O sigurnosti informacijskih sustava govorit će Damarys Vigil, pravnica u Microsoftovu odjelu Digital Crime Unit za srednju i istočnu Europu koja primarno radi na suzbijanju cyber kriminala, onemogućavanju zlonamjernih softvera te smanjivanju sigurnosnih rizika za korisnika.  

U sklopu tehnološkog dijela konferencije predavanje će održati Leon Juranić, stručnjak za računalnu sigurnost koji je surađivao između ostalih s američkom svemirskom agencijom NASA-om u poboljšavanju sigurnosti njihovih softverskih rješenja. 

Prikazat će danas prisutne trendove u hakerskoj zajednici, koje su joj mete i koje tehnike, metode i ciljevi napada te koje su razlike današnjih napada naspram onih prije 10 godina. Bavit će se također tehnikama i metodama razvoja sigurnog programskog koda, kao i načinima izbjegavanja najčešćih sigurnosnih ranjivosti zbog kojih dolazi do kompromitacije računalnih sustava. 

WinDays

WinDays

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Microsoft Hrvatska

Alen Delić, konzultant za informacijsku sigurnost na području strateškog razvoja i upravljanja informacijskom sigurnošću te socijalnog inženjeringa, pričat će o najčešćim primjerima napada u domeni informacijske sigurnosti korištenjem socijalnog inženjeringa i tri najčešća vektora napada – direktnim kontaktom, telefonom i elektroničkom poštom. 

Tijekom drugog predavanja Delić će prikazati stanje informacijske sigurnosti i povezanost s poslovanjem različitih kompanija, od startupova do multinacionalnih kompanija, kroz defenzivnu i ofenzivnu prizmu s primjerima koji nisu bili medijski eksponirani.

Damir Dobrić, predavač, autor i stručnjak za Microsoftove tehnologije, prikazat će razvojnim inženjerima najvažnije Microsoft Azure servise koji su sastavni dio Microsoftova IoT okruženja.  Tijekom predavanja, kroz razne demonstracije će pokazati kako iskoristiti Azure kao platformu za izgradnju modernih industrijskih rješenja, onih za kućnu automatizaciju, kao i za Microsoft HoloLens sustav u poslovnim primjenama.

Više: WinDays17

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!