DIGITALNO DOPISIVANJE

WhatsApp će razveseliti vlasnike iPada, evo kako

23.08.2021 u 09:51

Bionic
Reading

WhatsApp bi uskoro mogao stići na iPad, a razlog je proširena podrška za rad na više uređaja koju je Facebook nedavno najavio

Jedan od načina na koji WhatsApp osigurava enkripciju na dva kraja je postavljanje telefona kao 'glavnog' uređaja za račun. Kompanija je, podsjetimo, u srpnju najavila da razvija novu generaciju enkripcije koja omogućava pravu povezanost među uređajima bez potrebe za spajanjem na pameni telefon. Dio toga, prenosi Engadget, uključuje punu podršku za iPad. iPad, podsjetimo - dosad nije imao aplikaciju WhatsApp.

AppleInsider je prepoznao nekoliko tvitova iz WABetaInfoa, neslužbenog izvora za nadolazeće značajke u WhatsAppu. Račun tvrdi da je dio nadolazeće beta verzije za rad na više uređaja također i nezavisna aplikacija za tabletet - konkretno, svi Android tableti i Apple iPad dobit će svoju verziju WhatsAppa.

Njihov status bit će 'povezani uređaji' te će digitalno biti vezani uz glavni račun na smartfonu. Unatoč povezanosti s računom, obje aplikacije će moći djelovati samostalno, odnosno čak i ako smartfon odlučite isključiti'.

Nije još poznato kad će ova aplikacija zapravo sitći. WABetaInfo tvrdi da je cijela stvar u stadiju razvoja te da će izaći u sklopu 'budućih nadogradnji'. Ako imate betu WhatsAppa za iOS, imat ćete i pristup onoj za iPad. S druge strane, hrpa ljudi koji godinama WhatsApp na smartfonima navikli su da aplikacija nije dostupna na tabletima, što znači da je podrška za više uređaja idealna prilika za donošenje WhatsApp softvera na platforme poput iPada.