SVIDJET ĆE VAM SE

WhatsApp razvija nekoliko novih značajki

18.04.2024 u 09:42

Bionic
Reading

WhatsApp je priopćio da u svoju aplikaciju uvodi novu značajku - filtere za chat. Riječ je o funkciji koja će 'filtrirati' popis chatova prema raznim kriterijima. Postoje tri filtra koja se pojavljuju iznad popisa za razgovor za jednostavan pristup jednim dodirom. - Svi, Nepročitani i Grupe

Dodirom filtera Svi prikazat će se svi chatovi korisnika, Nepročitani (Unread) dopušta pristup samo onim chatovima u kojima korisnik ima nepročitane poruke- bilo da se radi o chatovima koji nisu otvoreni od dolaska novih poruka ili onima koje je korisnik označio kao nepročitane - dok filtar Grupe sadrži grupne razgovore i podgrupe Zajednica.

Iz WhatsAppa navode da bi pokretanje aplikacije i pronalazak željenog chata trebao biti 'brz, lagan i jednostavan proces'. Nova značajka filtra za chat korisnicima se postupno predstavlja i svima će biti dostupna za nekoliko tjedana.

Također, WhatsApp navodno razvija novu značajku koja prikazuje nedavno aktivne kontakte u obliku popisa. Značajka je trenutno u fazi testiranja i vjerojatno će biti uvedena u budućem ažuriranju, piše India Today.

Ta bi se značajka mogla pokazati korisnom ako želite provjeriti tko je nedavno bio aktivan na platformi za razmjenu poruka i najvjerojatnije će prvi odgovoriti na vaše poruke ili pozive. Usto bi mogla poboljšati korisničko iskustvo i ukloniti potrebu za pojedinačnom provjerom statusa aktivnosti svakog kontakta.

To nije jedina značajka koju WhatsApp testira kako bi potaknuo na interakciju. Ranije izvješće govorilo je da bi WhatsApp mogao korisnicima početi predlagati kontakte s kojima bi trebali razgovarati. Ti bi kontakti bili oni s kojima korisnik nije razgovarao dugo vremena. Obje značajke trenutno se testiraju i mogli bismo ih vidjeti u budućem ažuriranju aplikacije.