u beta verziji

WhatsApp opet sprema novosti: Blokiranje će biti još lakše, a evo što se još testira

19.01.2023 u 11:14

Bionic
Reading

Insajderi iz WABetaInfoa prokopali su kroz beta verziju aplikacije i iskopali nekoliko jako zanimljivih informacija

WhatsApp nastavlja nadograđivati značajke popularne aplikacije za dopisivanje. Insajderi iz WABetaInfoa otkrili su zanimljiv izmjene koje bi uskoro mogle doći u službenu verziju programa.

Prva značajka koju bismo mogli susresti mogućnost je otkrivanja teksta na fotografijama unutar aplikacije WhatsAppu te mogućnost kopiranja tog teksta. Funkcija kopiranja teksta iz slika trenutno je u fazi testiranja, što znači da služben datum njezinog izlaska još nije poznat.

Druga promjena mogućnost je prebacivanja povijesti razgovora između dva Androida bez korištenja Google Drivea. Podsjetimo, ako ste do sad mijenjali pametne telefone prvo biste trebali napraviti backup povijesti razgovora, pohraniti ga na Google Drive i onda ga preuzeti na drugi smartfon.

Meta isto radi na opciji prosljeđivanja medijskih datoteka s komentarom. Korisnici su do sad mogli proslijediti nešto bez komentara, a uskoro bi, piše poznati insajder, to mogli.

WhatsApp također donosi zanimljiv novitet u obliku glasovnih statusa. Korisnici su u status do sad mogli trpati slike i videe, a uskoro će moći i glasovne poruke.

Konačno, tu je i nov način blokiranja nepoželjnih sugovornika, kao i opcije za kameru koje, piše izvor, trebaju olakšati snimanje videa unutar aplikacije.

Dolazak ovih značajki nije zajamčen, što podrazumijeva i to da se ne zna niti njihov datum izlaska. Sve što je sigurno je da ih Meta trenutno testira te da, ukoliko se pokažu učinkovitima, postoji šansa da jednog dana stignu u službenu verziju WhatsAppa.