DOPISIVANJE I ŠOPING

WhatsApp opet iznenađuje i planira veliku promjenu koju već testiraju u Brazilu

17.09.2021 u 09:44

Bionic
Reading

Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosustava, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik

WhatsApp je trenutno jedna od najčešće korištenih aplikacija za dopisivanje koja u trenutku pisanja ovog članka ima više od dvije milijarde aktivnih mjesečnih korisnika. Facebook, društvena mreža koja je WhatsAppov vlasnik u aplikaciju do danas nije pokušala ugurati previše 'facebookovoskih' značajki, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Najnoviji dodatak koji ćemo uskoro možda susresti u WhatsAppu je poslovni imenik s kojim se trenutno mogu zabavljati izabrani korisnici u Brazilu, piše The Next Web.

Glavni čovjek WhatsAppa, Will Cathcart, ovu je značajku objavio iz komentar da je cijela stvar napravljena sa 'privatnošću kao glavnim ciljem'. Cathcart tvrdi da kompanija nikad neće bilježiti lokaciju ili ime usluge koju tražite. Ako živite u Sao Paulu, možete pretraživati lokalne dućane pomoći značajke WhatsApp Businessa - izbornika 'Businesses Nearby'.

Facebook i Instagram već godinama pokušavaju povezati korisnike s dućanima i uslugama te vas ponukati da te proizvode i usluge konzumirate putem njihovih platformi. U eri kad još nitko nije znao za WhatsApp Business, nitko u aplikaciji nije mogao pretraživati lokale i usluge osim ako ste s njima prije imali neku vrstu kontakta.

WhatsApp već sad nudi usluge plaćanja u Brazilu, što znači da nešto poput poslovnog imenika ima smisla. Uz nove opcije kupci će moći kupovati stvari uživo i plaćati ih pomoću WhatsAppa.

Za razliku od Facebooka i Instagrama, razgovori u WhatsAppu nemaju reklame što znači da Facebook mora pronaći način na koji će i iz njih početi izvlačiti novac, a ovo je, sudeći po svemu, način na koji će to raditi.