DIGITALNO ČAVRLJANJE

WhatsApp je dobio tri izvrsne značajke za iPhone i Android, koristite li ih?

17.08.2021 u 10:28

Bionic
Reading

Pobrojali smo tri najnovije značajke u kojima će uživati svi korisnici WhatsAppa, bili oni na iPhoneu ili Androidu

WhatsApp je nedavno izdao niz novih značajki i nadogradnji za Android i iOS. Kompanija je najavila pozive na koje se može spojiti naknadno, kao i samobrišuće poruke. Riječ je o vrlo korisnim značajkama, definitivno vrijednima softverske nadogradnje.

Samobrišuće slike i videa

Društvene platforme cijelo vrijeme međusobno posuđuju ideje - WhatsApp je tako odlučio kopirati Snapchatovu korisnu značajku koja je korisnicima omogućila slanje fotografija koje se brišu nakon jednog gledanja. WhatsApp je ovu značajku proširio i na videa te je, kako bi zagarantirao diskreciju, dozvolio automatsko brisanje odmah nakon prvog pregleda. Problem je, doduše, to što nova značajka ne sprečava korisnika da jednostavno snimi sliku ekrana, no to je već drugi problem.

View Once je moguće aktivirati pomoću malog sata u polju za opis slike koju ste izabrali u galeriji.

Pozivi na koje se može spojiti

WhatsApp je ovu korisnu značajku predstavio u srpnju, pruživši korisnicima mogućnost 'uskakanja' u videopozive nakon što su oni počeli. Tako je odsad moguće pridružiti se razgovoru na sličan način kao u Zoomu i Meetu. Podsjetimo, do uvođenja nove značajke morali smo prekidati razgovore i počinjati ih ponovno - samo s jednom osobom više.

Danas za pridruživanje trebate pritisnuti na karticu za pozive (Calls) te ćete vidjeti aktivne pozive. Pritisnite prstom na jednog od njih i pridružit ćete im se nakon što to potvrdite na posebnom izborniku.

Skok s Androida na iPhone (i obratno) nikad nije bio jednostavniji

Ako prelazite s iPhonea na Android ili obratno, dosad to niste mogli napraviti bez gubitka svih podataka iz WhatsAppa. Na sreću, zahvaljujući novoj značajki postoji način prebacivanja razgovora s jednog sustava na drugi. Facebook je nedavno omogućio Samsungu da pomoću Smart Switcha prebaci podatke s jednog telefona na drugi dok će vlasnici iOS-a svoju opciju za prebacivanje dobiti malo kasnije.