NAPOKON STIŽE I TO

Web izdanje Threadsa moglo bi biti predstavljeno tijekom ovog tjedna

21.08.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Skupa s tom značajkom popularna aplikacija mogla bi dobiti i poboljšane mogućnosti pretraživanja

Meta Platforms će pokrenuti web inačicu Threadsa, svog konkurenta X-u (nekadašnji Twitter) početkom ovog tjedna.

Glavni izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg rekao je početkom kolovoza kako u toj tvrtci rade na dodavanju te značajke zajedno s boljim pretraživanjem (trenutno je moguće pretraživati ​​samo korisnička imena) i kako će nove značajke biti spremne za 'sljedećih nekoliko tjedana'.

Prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri je prošlog tjedna objavio na Threadsu kako je Meta testirala 'ranu verziju interno tjedan ili dva', ali da na njoj 'treba malo poraditi' prije no što postane široko dostupna.

Threads je pokrenut kao klon Twittera tek prije otprilike mjesec i pol dana. Brzo je prešao granicu od 100 milijuna korisnika (da bi podjednako brzo izgubio pola tog broja) i popunio se slavnim osobama i brendovima.

Ali, nedostajalo mu je nekoliko ključnih značajki koje je Meta polako dodavala.

Između ostalog, nedavno je tako dodan feed za praćenje, kao i mogućnost protvrđivanja veze s vašim korisničkim profilom na aplikaciji Mastodon, što ukazuje na mogućnost kako Meta možda barem djelomično ozbiljno shvaća integraciju s decentraliziranim protokolom društvene mreže Activity Pub, piše Verge.