TEHNO SAVJETI

Google otkriva trik: Naučite ovo raditi u Gmailu i izbjegnite neugodnosti

31.01.2022 u 11:15

Bionic
Reading

Odgoda slanja emailova iznimno je učinkovit alat koji će poslužiti svakom tko Googleovu uslugu koristi za poslovne svrhe

Ako radite sa članovima tima koji žive u drugim vremenskim zonama ili jednostavno poštujete tuđe slobodno vrijeme i navečer kolegama želite poslati email koji će pročitati sutra ujutro, Gmail ima rješenje. Internetska email usluga nudi mogućnost zakazivanja slanja poruka. Napominjemo da je maksimalan broj poruka sa odgođenim slanjem 100.

Prije nego što krenete pisati poruku, vodite računa da 'poruke od povjerenja' u Gmailu ne mogu biti poslane kasnije, već se moraju slati direktno.

Kako odgoditi slanje poruka?

Za početak otvorite Email i napišite novu poruku, ubacite primatelja i dodajte sve privitke. Nakon toga na dnu pored ikonice za slanje pritisnite malu ikonicu prema dolje i birajte Schedule send kako biste odredili točno vrijeme slanja poruke.

Ako želite promijeniti vrijeme slanja određene poruke, na lijevoj strani ekrana vidjet ćete stavku Sheduled (Zakazano) u kojoj se nalaze emailovi kojima je odgođeno slanje. Kliknite na email koji želite mijenjati i birajte stavku poništavanja slanja (Cancel Send). Nakon toga napravite sve potrebne promjene i pored ikonice za slanje pritisnite na ikonicu za dolje i birajte novi datum slanja.

Kako otkazati slanje poruke?

Kao i u slučaju gore otvorite karticu sa zakazanim slanjem (Scheduled) i otvorite email koji želite otkazati. Sve što trebate napraviti je kliknuti na otkazivanje slanja (Cancel send). Vodite računa da kad otkazujete poruke na ovaj način one ne idu u koš za smeće, nego u mapu Skice (Drafts) gdje ih možete izbrisati pritiskom na ikonicu koša za smeće.