STIŽE I ZA WINDOWS PHONE

VLC player konačno će osvanuti na Windows 8.x u izdanju 'Metro'

31.01.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Još od kraja 2012. najavljivan i očekivan, na operativni sustav Windows 8.x uskoro bi se mogao useliti i popularni VLC player - u izdanju 'metro'. Ekipa VideoLAN objavila je kako ovaj tjedan planira 'app' poslati na potvrđivanje za Windows Store, a rečena je i koja riječ o verzijama Windows RT i Windows Phone

Kako je već ranije bilo riječi, VLC je trenutačno instaliran na više od 100 milijuna uređaja diljem svijeta, a usprkos postojanju standardne varijante programa za računalo, VideoLAN se htio potruditi i svijet ovog programa za reprodukciju audio/video sadržaja prenijeti i u svijet tableta te pametnih telefona.

Sredinom prošle godine postalo je jasno da izvedba nečeg takvog nije nimalo jednostavna stvar. No prepreke su savladane.


Više informacija, kao i prve službene screenshote moguće je pronaći na stranici projekta na Kickstarteru. Nije poznato hoće li aplikacija za početak biti namijenjena isključivo hardveru x86, ili će u igru ući odmah i varijanta ARM.

Ono što je sasvim sigurno jest to da razvojni tim radi i na tome, s obzirom na to da se u projektu nerijetko osvrtalo na tablete i Windows Phone.