ugrožena privatnost

Više no što se mislilo: Hakeri su provalili u 300.000 korisničkih profila za Nintendo Switch

10.06.2020 u 10:53

Bionic
Reading

Japanska kompanija potvrdila je da se radi o velikom proboju, no također je utemeljila pod kojim uvjetima se napad uopće mogao dogoditi te koje je račune uspio zahvatiti

Imate li nekim slučajem Nintendo Switch, Nintendo 3DS i/ili Wii U? Onda postoji šansa da se vašeg računa domogao haker te da trenutno spadate među 300.000 drugih korisnika koje je zadesila ista sudbina. Podsjetimo, Nintendo je upad u profile objavio još u travnju, no nedavno je potvrdio da je broj provaljenih računa puno veći.

Ugroženi korisnici su oni koji su svoj stari Nintendo 3DS i Wii U putem Nintendo Network ID-ja povezali sa Switchem. Nintendo danas koristi sustav pod imenom Nintendo Account, no kompanija je ljudima s već postojećim NNID-jem omogućila da se spoje na novi Nintendo Account. Nepotrebno je naglasiti da je mogućost povezivanja starijih konzola sa Switchem trenutno deaktivirana.

U slvakom slučaju, ako je vaš profil bio provaljen, Nintendo će vam poslati email poruku te vam predložiti da za sad promijenite lozinke za Nintendo Network ID i Network Account. Nintendo će, kao dodatnu mjeru, uskoro to napraviti za sve ugrožene profile.

Za kraj, kompanija predlaže da korisnici aktiviraju prijavu u dva stupnja kako bi dodali još jednu razinu sigurnosti već postojećem profilu.