JETYO HDV-T900

Videokamera sa solarnim punjačem

26.04.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Kineski proizvođač elektronike Jetyo najavio je HD videokameru namijenjenu kućnim korisnicima koja može puniti baterije solarnom energijom

Jetyo HDV-T900 je videokamera klasičnog kamkorder izgleda, ali s jednom posebnošću – može puniti svjetlom svoje baterije. Proizvođač je ugradio solarne ćelije na pozadinu LCD zaslona, a solarni panel se može zakretati da bi se bolje uhvatila sunčeva svjetlost te proizvedena energija puni AA baterije u kameri. T900 koristi četiri AA baterije za rad.

Nažalost, proces punjenja baterija nije tako brz, a za potpuno punjenje cijelog seta potrebno je nekoliko dana izlaganja suncu ili svjetlu, pa korisnik ne može očekivati da nikada neće ostati bez mogućnosti snimanja. Izlaganje kamere suncu ili svjetlu između korištenja dopunit će bateriju, a i problem pražnjenja zbog stajanja bit će nepoznanica za ovu kameru.

Jetyova kamera snima video razlučivosti 1280 x 720 točaka i pohranjuje ga na SDHC memorijske kartice. Nažalost, ugrađeni objektiv je fiksne žarišne udaljenosti pa ne dozvoljava optičko uvećanje slike, već samo digitalno.