DUGO OČEKIVANA MOGUĆNOST

Uskoro ćete moći izmijeniti 'lock screen' na svom Windows Phoneu

24.07.2014 u 11:59

Bionic
Reading

Nadogradnja za Microsoftovu mobilnu platformu Windows Phone polako stiže na uređaje, no od nekih mogućnosti prikazanih za vrijeme BUILD 2014 konferencije još nema ni traga ni glasa. Joe Belfiore je prije nekoliko dana stoga rekao kako se na nekim značajkama još uvijek radi, a one uključuju i mogućnost izmjene tzv. Lock Screen elementa

Novosti vezane uz Lock Screen su bile među istaknutijim dijelovima prezentacije, no u Developer Preview verziji softvera značajke nije bilo pa su mnogi očekivali njeno pojavljivanje sa službenom verzijom softvera koja uključuje i Nokia Cyan nadogradnju. Ni to se nije dogodilo...

'Žao mi je što smo tihi oko toga. Beta za engleski jezik i uređaje s 1GB radne memorije je USKORO tu, možda za tjedan dana (...)', javio je Microsoftov Joe Belfiore na društvenoj mreži Twitter prije nekoliko dana.


Po svemu sudeći razvojni tim je naletio na neke greške u izvođenju koda te se upravo stoga stvar još nije pojavila (uz neke dodatne opcije). S ozbirom da Windows Phone 8.1 Cyan nadogradnja još nije dostupna u cijelom svijetu, veće štete nema, no razumljivo je da su korisnici nestrpljivi. Posrijedi je mogućnost kojom će se Windows Phone uređaji moći još više prilagoditi korisniku, a aplikacije će moći izravno sudjelovati u kreiranju i izmjenama vezanim uz Lock Screen mogućnosti.

Developer David Lorenzin je stoga odlučio pružiti pogled na neke od mogućnosti koje će se izgledno pojaviti u finalnoj verziji:

Ipak, valja imati na umu da je riječ o aplikaciji koja koristi tek djelomično razvijene API-je te da uistinu valja pričekati službeno rješenje iz Microsofta. Ako je za vjerovati riječima Belfiorea, ono bi se moglo pojaviti svaki tren.