NOVITETI

Upoznajte friške dodatke Sonyjevoj seriji Cyber-shot

29.04.2015 u 07:24

Bionic
Reading

Cyber-shot DSC-HX90 i DSC-WX500 su, tvrde u Sonyju, najkompaktniji fotoaparati na svijetu u svojoj klasi. Oba su izgrađena oko optike s lećama Zeiss Vario-Sonnar T 30x zoom i koriste senzor Exmor RTM CMOS s 18,2 mpii te procesor slike BIONZ X

HX90 ima pop-up OLED vizir i kontrolni prsten koji može biti dodijeljen funkcijama kao što su ručno fokusiranje ili zumiranje u koracima. Osjećaj kontrole prilikom korištenja HX90 dodatno je pojačan novim ergonomskim drškom.

HX90 i WX500 imaju do 180 stupnjeva nagibni LCD zaslon, kako bi olakšali snimanje selfieja, kao i stabilizaciju slike na pet osi. Monitor visoke rezolucije (921 tisuća točaka) može poslužiti za uređivanje i retuširanje fotografija s ugrađenim funkcijama Photo Creativity i Beauty Effect.

Sustav autofokusa Fast Intelligent isti je kao i na Sonyjevoj seriji fotoaparata α7. Poboljšani prostorni algoritam za otkrivanje predmeta prepoznaje više optimalnih i preciznih leća koje auto fokus čine bržim.


Tu je i ugrađena bljeskalica za snimanje pri slabom osvjetljenju, kao i Wi-Fi s NFC-om za One-touch bežičnu razmjenu fotografija i filmova na vašem pametnom telefonu ili tabletu.

Cyber-shot HX90V dodaje GPS koji automatski označava vaše snimke, fotografije i video isječke s podacima o lokaciji. Mogućnosti fotografiranja i snimanja za oba fotoaparata mogu se proširiti s aplikacijama PlayMemories Camera.

Od dodatne opreme dostupna je torbica LCJ-HWA za tijelo fotoaparata, u crnoj, smeđoj ili svjetlosmeđoj boji. Omogućava fotografiranje, snimanje, namještanje kuta LCD-a ili spajanje s USB-om bez vađenja fotoaparata iz svoje torbice.

Filmovi boljeg izgleda omogućeni su snimanjem FHD 60p/50p pomoću formata XAVC S na 50Mbps za atraktivan video - bez buke na zaslonu i artefakata, dok Intelligent Active Mode s 5-osnom stabilizacijom slike umiruje sliku kada pratite objekte koji se kreću.