UI naljepnice

U WhatsApp stiže umjetna inteligencija, evo što je novoga

16.08.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Korisnici koji testiraju nove opcije unutar jedne od najpopularnijih aplikacija za komunikaciju dobili su nadogradnju koja daje jasno do znanja da će u nadolazećoj verziji WhatsApp koristiti čari umjetne inteligencije

WhatsApp nastavlja unapređivati svoju aplikaciju kako bi uveo nove opcije. Aplikacija se sada usredotočuje na poboljšanje iskustva slanja poruka. Točnije, zahvaljujući najnovijem ažuriranju aplikacije WhatsApp za Android, oznake 2.23.17.14, otkriveno je da grupa beta testera može stvarati i dijeliti naljepnice izrađene umjetnom inteligencijom.

Kao što možete vidjeti na snimci zaslona, novi gumb ‘Stvori’ postaje dostupan prilikom otvaranja tipkovnice unutar kartice naljepnica. Prilikom odabira ove opcije, od korisnika će se tražiti da unese opis koji se koristi za generiranje naljepnice. WhatsApp će predstaviti skup UI naljepnica generiranih prethodno unesenim opisom, a korisnik može podijeliti koju naljepnicu želi podijeliti u razgovoru.

Sve naljepnice generiraju se pomoću sigurne tehnologije koju nudi Meta, a ispostavlja se da je ova značajka izborna i da su takve naljepnice lako prepoznatljive. Primatelju takve naljepnice bit će jasno naznačeno da ju je generirala tehnologija umjetne inteligencije.

Ova značajka donosi nekoliko prednosti. Unosom opisa za generiranje AI naljepnica korisnici mogu izraditi one koje su visoko personalizirane i relevantne za njihove interese, iskustva ili razgovore. Ova razina personalizacije može poboljšati cjelokupno iskustvo slanja poruka i učiniti razgovore zanimljivijima, a korisnici pritom ne moraju imati napredne dizajnerske vještine ili pristup vanjskim alatima da bi izradili naljepnice uz pomoć umjetne inteligencije, donosi WABetaInfo.

Značajka za izradu i dijeljenje AI naljepnica dostupna je vrlo ograničenoj skupini beta testera koji instaliraju najnovije ažuriranje WhatsApp beta za Android, a u nadolazećim tjednima bit će dostupna većem broju korisnika.