poboljšali su alate

U Twitteru bolje pronalaze i gase 'terorističke' korisničke račune

24.03.2017 u 10:47

Bionic
Reading

Zbog promicanja terorizma tijekom druge polovice prošle godine dokinuto je gotovo 377 tisuća korisničkih računa na Twitteru

Tijekom zadnjih šest mjeseci 2016. godine došlo je do velikog povećanja broja ugašenih korisničkih računa na Twitteru u odnosu na razdoblje od veljače do kolovoza iste godine, iako treba imati na umu kako se podaci djelomično preklapaju.

Twitter je bio metom brojnih kritika zbog toga što ne čini dovoljno kako bi zaustavio skupine poput takozvane Islamske države u korištenju njegove platforme za širenje svoje promidžbe i novačenje novih pristaša. 

U novom izvješću o transparentnosti, koje pokriva razdoblje od 1. srpnja do 31 prosinca 2016., iz Twittera navode kako su poboljšali interne mjere kojima nastoje riješiti taj problem. 

Vlastitim alatima su otkrili 74 posto ukupnog broja suspendiranih korisničkih računa. U prethodnim izvješćima taj je udio bio na oko trećine.

Ukupno su od kolovoza 2015., kad su počeli pratiti te statistike, zbog promicanja terorizma ugasili 636.248 korisničkih računa. Prošlog ljeta objavili su kako su ih ugasili 355 tisuća. 

Više: BBC