NOVA CRYTEKOVA MOBA IGRA

U 'Arena of Fate' Nikola Tesla borit će se protiv Crvenkapice

23.08.2014 u 11:07

Bionic
Reading

'League of Legends', 'Dota 2', 'Dota', 'Smite' i nadolazeći 'Heroes of The Storm' nisu jedini pripadnici globalno popularnog MOBA žanra. Uskoro im se pridružuje Crytek sa svojim novim naslovom 'Arena of Fate'

Mnogi od vas zapitat će se: 'Koji kufer je MOBA?' Multiplayer Online Battle Arena je, u slučaju da živite ispod kamena posljednjih pet-šest godina, jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji žanr online igara. U njemu najčešće kontrolirate lika koji pripada momčadi do u pravilu pet igrača. Vaš tim nastoji na jedan ili drugi način pobijediti suparničku momčad sačinjenu od, pogodili ste, također pet igrača.

Varijacija na gore navedenu temu ima desetak, no jedna je stvar kod svih zajednička - radi se o iznimno kompetitivnim igrama u kojima pobjeda donosi euforiju, a poraz kronični napad 'rejđanja'. Crytek, čini se, planira čitavu stvar promijeniti sa svojom na Gamescomu najavljenom MOBA igrom - Arena of Fate. Ova, pogodili ste, besplatna igra stavlja vas u čizme povijesnih ličnosti, bogova i junaka popularnih književnih djela. 'Vaš zadatak je za manje od dvadeset minuta savladati protivnički tim. To radite na nekoliko načina, od kojih su svi iznimno zabavni', tvrdi Vesselin Handjiev, Crytekov boss za gejming.

Arena of Fate teaser foršpan


Kao strastveni igrači Dote 2 i League of Legendsa, ljudi iza 'Arena of Fate' znaju što znači razvučena partija u kojoj polako gubite. Također, svjesni su da igrači tijekom igre trebaju 'podršku', pa su u ovaj free to play naslov ubacili publiku koja divljački skandira svaki put kada napravite 'potez koji će svi pamtiti'. Konačno, igra je napravljena kako bi, za razliku od konkurencijie, nove igrače u priču uvukla od prve sekunde. AoF, naime, nastoji izgladiti čuvenu strmu krivulju privikavanja po kojoj su svi MOBA naslovi više nego poznati.

Arena of Fate gameplay foršpan

Osobno, nakon pregledanog trailera, čitava stvar mi smrdi na mediokritet s ponekim zanimljivim novitetom. Iako je velik broj likova nemaštovito koncipiran, ideja borilišta na kojem uz rame Crvenkapici i Aresu soje Frankensteinovo čudovište i Nikola Tesla, jednostavno vrišti genijalnošću. Problem je, doduše, što bi premisa pojednostavljivanja žanra koji svoju zaraznost DUGUJE kompleksnom gameplayu mogla postati razlog igrina pada. Međutim, kao i svi recenzenti, dovoljno sam pametan da pričekam poziv u zatovrenu betu (za koju se, usput, možete predbilježiti i vi) te čitavu stvar isprobam iz prve ruke.

Izvor: IGN