JACK DORSEY

Twitterov šef otkrio zašto će u Africi provesti tri mjeseca

28.11.2019 u 13:51

Bionic
Reading

Glavni čovjek Twittera i Squarea na kraju se posjeta Africi službeno oprostio od domaćina, a najavio je i svoj povratak

Twitterov šef Jack Dorsey jako voli Afriku. Štoviše, toliko je impresioniran da će iduće godine tamo provesti tri mjeseca. 'Jako mi je žao napustiti kontinent...za sad' tvitao je šef Twittera te nastavio 'Afrika će definirati budućnost (pogotovo onu bitcoina). Nisam siguran gdje točno, no planiram tamo živjeti 3 do 6 mjeseci počevši sa sredinom 2020.'

Dorsey je protekli tjedan proveo u Etiopiji u sklopu jednomjesečne turneje kontinentom. Tijekom putovanja se planirao susresti sa poduzetnicima iz Etiopije, Gane, Nigerije i Južne Arfike.

Dorsey je naširoko poznat po ekscentričnom pristupu životu, hrpi novca i velikoj ljubavi prema putovanjima. U svojim objavama je napisao da je posjetio Melbourne te da je nakon toga otišao u Miamar gdje je deset dana proveo u tihoj Vipassana meditaciji.

Dorsey, prema svemu sudeći, nastavlja prakticiranje Vipassane, objavivši sliku svoje treće desetodnevne meditacije u Južnoj Africi. Većina njegovog putovanja je, doduše, bila vezana uz poslovne razgovore unutar tehnoloških kompanija diljem zemlje.

Poslovne prilike u Africi

Dorseyjev posjet je svojevrsni kontrast Zuckerbergovoj turneji u kojoj je pokretao razgovore o budućnosti tehnologije i društva koje je, čini se, privuklo dosta pažnje zbog manjka raznolikosti.

Afrika koja i danas nema infrastrukturu sličnu onoj u zapadnim zemljama tradicionalno se tretira kao fusnota u planovima brojnih velikih tehnoloških kompanija. Hoće li Dorseyjevo putovanje na kontinent donijeti promjenu? Jedna sigurna stvar je da Twitterov šef nije prvi bogati poslovnjak kome je palo na pamet malo 'prošetati' Afričkim kontinentom - ovog je tjedna Etiopiju posjetio bivši Alibabin boss Jack Ma koji tamo planira osnovati novu trgovinsku platformu, prenosi Business Insider.