KRATKI PREDAH

Ovaj trik za Google Maps dobro će vam doći ako volite pauze na putu

28.11.2019 u 12:32

Bionic
Reading

Google Maps omogućava dodavanje stajališta koji modificiraju cijelu rutu. Njihovo dodavanje je jako jednostavno, koristili vi Google Maps na računalu ili u aplikaciji

Moderni putnici više sa sobom ne moraju nositi glomazne papirnate karte, već se mogu sa sigurnošću osloniti na brojne navigacijske aplikacije. Jedna od njih je i Google Maps koji, makar to mnogi ne znaju, može pružiti puno više od običnog navođenja od točke A do točke B. Pristupate li aplikaciji putem računala ili smartfona, na raspolaganju vam je dodavanje čak devet odmorišta u sklopu već definirane rute.

Da biste dodali odmarališta u vašu planiranu navigaciju na vašem računalu, prvo morate odsurfati do Google Mapsa, kliknuti na plavu strelicu koja se nalazi odmah pokraj polja za pretragu i u njega upisati novu adresu. Ispod postojeće destinacije vidjet ćete znak + kojim dodajete nova odredišta.

Upišite adresu ili ime stajališta kako biste dodatli rutu i to napravite koliko god puta je potrebno. Kako biste uvrstili dodatna odredišta, samo ih povucite mišem na višu poziciju tako da 'uhvatite' točkicu koja se nalazi lijevo od upisanih adresa. Primjerice, ako putujete od točke A do točke B, a želite stati na točkama D i E, redoslijed bi bio A, D, E, B.

Raspored odredišta možete mijenjati tijekom cijelog putovanja, no vodite računa o tome da bi to moglo uzrokovati izmjenu planirane rute.

A što je sa smartfonima?

Situacija u mobilnim Google Mapsima je vrlo slična. Kako biste počeli sa planiranjem, prvo otvorite aplikaciju i birajte plavu strelicu na donjem desnom dijelu ekrana kako biste pristupili navigaciji. Unesite početnu lokaciju i odredište te nakon toga u gornjem desnom kutu ekrana pritisnite na tri točkice i birajte stavku dodavanja odmorišta sa 'Add stop'. Za rearanžiranje odredišta samo pritisnite i držite tri horizontalne crte pored odredišta. Destinacija će 'iskočiti' i moći ćete ju premjestiti na drugi dio puta. Jednostavno, zar ne?

KUKU LELE

Pobrojali smo četiri načina na koja ćete garantirano uspjeti uništiti svoj laptop

Pogledaj galeriju