'STVAR JE NOVOSTI'

Twitter očajno objasnio zašto ne uklanjaju Trumpa zbog objava koje vode ratovima

26.09.2017 u 15:14

Bionic
Reading

Sve i da su u pitanju otvorenje prijetnje drugim državama svijeta, američkog predsjednika Trumpa društvena mreža Twitter ne planira ukloniti - jer su stvari 'vrijedne objave'

Pravila korištenja servisa Twitter su jasna i jednaka za sve. Međutim, očito je kako postoje oni koji su 'jednakiji' od drugih pa mogu izbjeći uklanjanje s te mreže. Riječi američkog predsjednika Trumpa na toj društvenoj mreži naišle su na osudu mnogih, jer zapravo otvoreno pozivaju na rat sa Sjevernom Korejom. 

Era diplomatskih odnosa gdje se čelnici mogu oglašavati na društvenoj mreži poput Twittera tako je poprimila još jednu dimenziju. I dok se klasične korisnike te mreže (pa čak i onih s oznakom ovjerenih računa) bez problema ukloni na 24h ili trajno za kršenje pravila korištenja, predsjednik Trump ostaje na mreži. 

Zašto to Twitter dopušta?

Ove riječi su u Sjevernoj Koreji označili kao proglasom rata, a Twitter ih nije uklonio. Društvena mreža se brani tim da je posrijedi nešto od javnog interesa ljudi diljem globusa te je vrijedno ostavljanja u objavljenom izdanju. Štoviše, Twitterov tim navodi kako će se pravila uskoro izmijeniti, tj. nadopuniti kako bi se jasnije preslikala situacija. 

Jedno je kristalno jasno - Twitter nema namjeru utjecati na korisničke račune svjetskih vođa, neovisno o tom što govore. 

Istovremeno, Twitter i dalje napominje kako za sve račune vrijede ista pravila - iako su jasno naznačili kako to nije slučaj u istoj seriji objava i pojašnjenja.