ISTO KAO U ORIGINALU

Trailer za GTA V rekreiran na filmu

01.07.2014 u 14:12

Bionic
Reading

Najnoviji nastavak legendarnog Grand Theft Autoa i dalje je izvor inspiracije ne samo za tisuće i tisuće gejmera, već i umjetnike diljem svijeta

Grupa španjolskih filmaša odlučila je uz vrlo mali budžet rekreirati prvi trailer kojim je Rockstar 2011. godine najavio Grand Theft Auto V. Stvar izgleda zaista nevjerojatno, uz jednu razliku – mjesto radnje je – Madrid.

Zanimljivo je koliko pedantno ovaj trailer zapravo prati scenarij originalnog promotivnog materijala. Kako bi dokazali da zaista misle ozbiljno, kreatori 'GTA Madrida' u video su ubacili mali prozorčić u kojem se vrti 'izvornik'. Stvarno impresivno, nema što.

GTA Madrid parodija



GTA V na tržištu se pojavio krajem prošle godine kao najskuplja igra u povijesti gaminga s budžetom većim od mnogih hollywoodskih blockbustera. Međutim, Rockstar nije trebao drugo strepiti nad isplativošću vlastitog projekta – u samo prva tri dana igra je zaradila milijardu američkih dolara. Ponavljamo – milijardu. Tada su objavljene samo verzije za PlayStation 3 i Xbox 360.

Trenutno pak Rockstar razvija i verzije za Xbox One, PlayStation 4 i PC koje bi se na tržištu trebale pojaviti do kraja ove godine