galaxy a9

Tportal na predstavljanju: Ovo je novi smartfon iz Samsunga, i ima četiri stražnje kamere

11.10.2018 u 11:41

Bionic
Reading

Predstavljen u Milanu, najnoviji Galaxy A9 dolazi s prvom stražnjom četverostrukom kamerom na svijetu, baterijom od 3800 mAh i u tri boje

Nakon što je ljetos svjetlo dana ugledao flagship Samsung Galaxy Note 9 nakon kojeg je uslijedio A7 s tri stražnje kamere, početkom listopada stigao je novi smartfon iz Galaxy serije. Najavljen tek kroz slogan '4x zabava', i predstavljen u četvrtak Milanu, novi Galaxy A9 prvi je smartfon s četiri stražnje kamere.

Naglasak je na dvostrukom optičkom zumu, ultra širokoj leći i opciji Scene Optimizer te značajki AI SceneRecognition, zbog koje je kamera, kako su istaknuli iz Samsunga, sada pametnija i može identificirati temu te podesiti postavke za najbolju fotografiju.

Samsung Galaxy A9 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Uz Depth Lens ručno se upravlja dubinskim poljem fotografije i fokusira na objekt.

Kako je istaknuto, kamera na novom Galaxy A9 korisnicima omogućuje snimanje jasne i svijetle slike u uvjetima slabog osvjetljenja s 24MP glavnim objektivom.

Samsung Galaxy A9 dolazi s baterijom od 3800 mAh i u tri boje - crvenoj, crnoj i ružičastoj, s internom memorijom od 128 GB te mogućnošću proširenja microSD karticama od 512 GB.

Tu je i opcija 'app pair' kojom se uparuju dvije omiljene apliakcije te ih se tako može koristiti na cijelom ekranu.

Galaxy A9 u Hrvatsku dolazi početkom studenog.

  • +3
Samsung Galaxy Note9 Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX