TEHNO NOVITETI

Samsung predstavio Galaxy Note9 s osnaženom baterijom i najvećim ekranom dosad

09.08.2018 u 17:00

Bionic
Reading

Poznati korejski proizvođač i trenutni lider u svijetu Android uređaja službeno je predstavio asortiman svojih mobilnih i pametnih gadgeta. U prvom je planu, kao što je i sam Samsung već neslužbeno potvrdio, Samsung Galaxy Note 9

Renomirani korejski proizvođač Samsung službeno je u 17 je sati predstavio svoj najnoviji smartfon u sklopu prezentacije Galaxy Unpacked. U krupnom planu bile su napredne verzije novih mobilnih i nosivih gadgeta o kojima se u krugovima obožavatelje potrošačke elektronike šuška već mjesecima, a glavna zvijezda je Samsung Galaxy Note 9.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

'Note serija je oduvijek bila sinonim za premium tehnologiju i inovacije koje definiraju industriju, a ni Galaxy Note 9 nije iznimka. Dizajniran je prema željama i potrebama korisnika te im pruža visoku razinu snage i inteligencije. Zaljubljenici u Note seriju Samsungovi su najvjerniji korisnici. Znamo da oni žele maksimalno iskoristiti prednosti svojih Note uređaja, a Galaxy Note9 je jedini pametni telefon koji u potpunosti može držati korak s njihovim užurbanim stilom života', istaknuo je DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija, Samsung Electronics.

  • +12
Samsung Galaxy Note 9 predstavljanje uživo Izvor: Screenshot / Autor: Samsung

Kao i kod svake generacije dosad, u krupnom kadru kod prezentacije najnovijeg Galaxyja nalaze se tehnološka rješenja koja svakodnevni život sa Samsungovim mobilnim uređajem.

Ispod i iznad poklopca

Galaxy Note 9 ima najveći zaslon koji se ikad pojavio na Noteu - 6,4 inčnom Super AMOLED Infinity Displayju, dok su za zvuk zaslužni stereo zvučnici tvrtke AKG, s Dolby Atmos zvučnom podrškom. Skener za otisak prsta na novom uređaju smješten je ispod kamere koja koristeći umjetnu inteligenciju može prepoznati predmete i automatski popraviti boju kako bi fotografije bile što bolje. Uveden je i novi softver koji fotografu daje do znanja da se bi slika zbog smetnji mogla ispasti lošija, dajući im priliku da poprave kadar i uslikaju savršenu fotografiju.

S Pen

Jedna od najvažnijih značajki novog smartfona je napredna digitalna olovka S Pen koja upotpunjuje iskustvo značajkama korisnima kreativcima i poslovnjacima, kao i zgodnim novitetom u obliku aktivatora za Selfije. S Pen radi nezavisno kada se spaja na hibridno sučelje DeX - Samsungov proizvod koji mobilne uređaje može pretovriti u stolne. Za kraj, S Pen se može koristiti sparen s Noteom kako bi funkcionirao kao grafički tablet povezan na računalo.

Galaxy Note pruža opciju bežičng punjenja, visoku otpornost na vodu i prašinu potvrđena IP68 certifikatom te dodatne Samsung usluge, uključujući Samsung Health i Samsung Pay. Galaxy Note 9 uključuje sigurnosnu zaštitu Samsung Knox te biometrijske sigurnosne opcije poput skeniranja otiska prsta, šarenice oka, kao i sposobnost prepoznavanja lica.

Samsungov veliki smartfon stiže u četiri boje: Ocean Blue, Lavander Purple, Midnight Black i Metallic Copper.

Samsung Galaxy Note 9 boje Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Samsung

Zapremnina uređaja počinje sa 128 GB, postoji 'veća' verzija sa 512 GB, a prostor na uređaju je moguće proširiti putem kartice sve do impresivnih 1TB.

Baterija, procesor i gejming

Kao što smo i pretpostavili, novi Note stiže s još jačom baterijom kapaciteta 4000 mAh, a tvorci tvrde da zbog poboljšanog softvera i hardvera može izdržati cijeli dan bez posezanja za punjačem.

Galaxy Note 9 stiže opremljen 10nm procesorom i podrškom za najbrže brzine mreže dostupne na tržištu (do 1.2 GB/s). Phablet je opremljen Samsungovim Water Carbon Cooling sistemom i AI algoritmom za prilagođavanje performansi za dugoročno stabilnu izvedbu.

Veliki smartfoni popularni su kod gejmera, čega je Samsung prilično svjestan. Korejski div je u partnerstvu s Epicom osigurao ekskluzivu na beta verziju popularne videoigre Fortnite - koja će svim vlasnicima Galaxy uređaja biti dostupna od danas, zajedno sa posebnim skinom Galaxy.

Izvor: Društvene mreže

Galaxy Note 9 bit će dostupan na hrvatskom tržištu od 24. kolovoza, u ponoćno crnoj i ljubičastoj boji, kao i novoj oceansko plavoj boji s jedinstvenom žutom S Pen olovkom, u ponudi operatora i partnera.

USUSRET PREDSTAVLJANJU

Stiže Galaxy Note 9, evo što možemo očekivati

Pogledaj galeriju

Za sve koji su propustili prijenos uživo donosimo skraćenu verziju službene prezentacije.

Galaxy Watch

Samsung je uz Galaxy Note 9 predstavio i novi Samsung Galaxy Watch opremljen LTE povezivanjem i opcijama za praćenje životnih navika upakiran u novi prilagodljivi dizajn. Uz pomoć Samsung Galaxy Watcha korisnici će moći pratiti razinu stresa i ritam spavanja. Novi Galaxy Watch dolazi u tri boje – srebrnoj, ponoćnoj crnoj i rose gold, a moguće ga je i dodatno personalizirati izborom boje remena.

Galaxy Watch bit će dostupan kod ovlaštenih Samsung partnera u Hrvatskoj od 21. rujna 2018. Korisnici koji žele među prvima kupiti novi Galaxy Watch, moći će ga i prednaručiti u razdoblju od 30. kolovoza do 20. rujna.