POSLOVNI REZULTATI

Toshibi zarada pala zbog poreza

31.01.2014 u 17:35

Bionic
Reading

Neto zarada japanske korporacije u razdoblju od travnja do prosinca prošle godine pala je za 29,1 posto zbog povećanja poreza. No zato joj je operativna zarada u porastu

Toshiba je objavila konsolidirane rezultate poslovanja za prvih devet mjeseci i treće tromjesečje u fiskalnoj godini koja završava u ožujku 2014. godine.

U prvih devet mjeseci ostvarila je neto prodaju vrijednu 249,7 milijardi kuna, za 13,5 posto veću nego lani. Operativna dobit porasla je za 56,1 posto.

Neto prodaja rasla je u svih pet glavnih poslovnih segmenata. Konsolidirana poslovna dobit zabilježila je dosad najveći porast u devetomjesečnom razdoblju, objavili su iz Toshibe.

Dok se segment lifestyle proizvoda i usluga umanjio, a segment za energiju i infrastrukturu zabilježio pad poslovnih prihoda, segmenti komunalnih rješenja, zdravstvenih sustava i usluga te elektroničkih uređaja i komponenti zabilježili su uvećanje operativne dobiti.

Operativna dobit segmenta lifestyle proizvoda i usluga znatno je poboljšana u trećem tromjesečju u odnosu na drugo, a segment elektroničkih uređaja i komponenti ostvario rekordnu operativnu dobit za razdoblje od travnja do prosinca.