BIZARNO

Timski uvodi na šangajskom natjecanju u Doti 2 čisto su zlato

05.03.2016 u 08:30

Bionic
Reading

U eri sveopće krize identiteta kroz koju prolazi svijet kompetitivnog gejminga, vjerojatno najveći cirkus došao je iz Šangaja gdje na komično loše organiziranom turniru prvo mjesto na pozornici (pored doista izvrsnih partija) definitivno zauzimaju bizarni uvodi svakog od većih timova

Ako znate imena svake od većih momčadi na ovogodišnjem Shangai Majoru, poznatom turniru u Doti 2, video koji ćete upravo vidjeti predstavlja finu liniju između simpatičnog nastojanja i čistog 'krindž' zlata. U svijetu gdje svaka slika tima u kompetitivnom gejmingu mora imati članove koji se mršte ili stoje u pozi koja bi, pretpostavljamo, protivnicima trebala utjerati strah u kosti, bolno je očito kako ekipa o kojoj se radi u stvarnosti predstavlja nešto sasvim suprotno.

Shangai Major je, čini se, odlučio čitavu stvar potjerati jedan korak naprijed. Umjesto klasične montaže gdje igrači stoje jedni uz druge i mršte se dok iza njih gori ledena vatra ili nešto slično, svaki od velikih timova na turniru ovog puta ima svoj intro. Bolno loš intro.

Timski uvodi na Shangai Majoru

Uparimo li bizarne videouratke sa skoro nezapamćeno lošom organizacijom, imamo natjecanje u Doti 2 koje je sve osim ozbiljnog. Komentatori koji umiru od gladi, gledateljstvo koje zbog nekog razloga nestaje, cosplayeri koji ostaju zaključani u svojim sobama... sve to kulminira jednim od najvećih cirkusa u svijetu kompetitivnog gejminga.


Kao fusnotu samo recimo kako se ne radi o nekoj prčvarnici od turnira, već o natjecanju s masivnim nagradnim fondom od tri milijuna (!) američkih dolara

Upravo zbog toga snimljeni uvodi velikih timova samo su šlag na torti medijskog cirkusa iza tog velikog turnira. Team Archon koji izgledaju kao najneuvjerljiviji arheolozi na planeti, Virtus.pro i njihove dobro osmišljene maske, kao i mnogi drugi, ovaj turnir definitivno su učinili vrijednim pamćenja.