DRUŠTVENE MREŽE

TikTok razmišlja o poslovnom dogovoru sa - Twitterom?

10.08.2020 u 15:29

Bionic
Reading

Nakon silnih prijetnji Donalda Trumpa i navodno masivne ponude iz Microsofta, kineski ByteDance prema najnovijim glasinama priprema pregovore s Twitterom

Twitter je, čini se, počeo pregovore s TikTokom. Američka društvena mreža je, prema izvješću Wall Street Journala, usred razgovora s kineskim divom, premda se, citiramo - radi o preliminarnim pregovorima. 'Ljudi bliski s temom' rekli su da bi ugovor mogao obuzimati američku podružnicu TikToka.

Dodatno ulje na vodu u već napetoj situaciji dodaje i predsjednik Trump koji TikToku prijeti zabranom rada ako ga ByteDance ne proda Amerikancima.

Microsoft je, konkretno, prvi u redu kandidata za preuzimanje mreže. Softverska i hardverska kompanija trenutno, prema insajderima, nudi iznos između 10 i 30 milijardi dolara, no još nije jasno što tu ima raditi Twitter, kompanija koja vrijedi oko 29 milijardi dolara. Microsoft, podsjetimo, vrijedi 1.6 bilijuna dolara.

'S obzirom da se radi o manjoj kompaniji, Twitter bi možda bio interesantniji TikToku zbog manje rizika za antitrust od Microsofta i ostalih kapitalaca' piše Business Insider.

Twitter trenutno ima 186 milijuna korisnika, dok Tikotk samo u SAD-u ima oreko 100 milijuna aktivnih profila.