OPTIMIZAM NA VISINI

Threads može do milijarde korisnika, kaže Mark Zuckerberg

27.07.2023 u 15:31

Bionic
Reading

Osim dodavanja ključnih značajki za Threads koje trenutno nedostaju, glavni fokus bit će nastojanja kako bi se zadržalo trenutne korisnike

Glavni izvršni direktor tvrtke Meta Platforms Mark Zuckerberg polaže velike nade u Threads, aplikaciju kojom želi konkurirati X-u, nekad poznatom kao Twitter.

Kako je istaknuo tijekom razgovora s investitorima o zaradi Mete u drugom tromjesečju ove godine, čudna je anomalija u tehnološkoj industriji to što ne postoji takva aplikacija za tekstualne razgovore koja bi dosegla milijardu korisnika.

Threads je dosegao 100 milijuna prijava brže od bilo kojeg potrošačkog softverskog proizvoda u povijesti, ali još nije blizu dosega kluba aplikacija s milijardom korisnika.

Također se procjenjuje kako je angažman korisnika znatno usporio nakon te početne navale prijava, iako je Zuckerberg prošlog tjedna rekao kako deseci milijuna ljudi još svakodnevno koriste tu aplikaciju.

Prema Zuckerbergovim riječima, osim dodavanja ključnih značajki koje trenutno nedostaju glavni fokus za Threads bit će nastojanja kako bi se zadržalo trenutne korisnike.

'Vjerujem kako ćemo moći uliti dovoljno benzina da bi smo pomogli u rastu', istaknuo je Zuckerberg.

Pomogla je zbrka oko Twittera

Meta tek treba promovirati Threads na Instagramu i Facebooku, kao i uložiti u marketing te aplikacije općenito.

Elon Musk rekao je svojim zaposlenicima kako želi da njegova super-aplikacija X na kraju također dosegne milijardu korisnika, iako ima prilično različite ideje kako to postići.

'Probali smo hrpu samostalnih iskustava tijekom vremena i općenito nismo imali puno uspjeha sa samostalnim aplikacijama.

Djelomično se pitam je li ovo tek klasično pitanje portfelja rizičnog kapitala, gdje pokušavate hrpu stvari i hrpa njih ne radi, a s vremena na vrijeme jedna pogodi...

Moglo bi biti kako je posljedica svega što se događa oko Twittera ili X-a, kako se sada zove', rekao je Zuckerberg.

Bez žurbe s monetizacijom

Poslovanje Mete značajno se oporavilo ove godine, a za drugo tromjesečje izvijestila je o zaradi boljoj od očekivane.

Ukupni prihod tvrtke bio je 32 milijarde američkih dolara, s neto dobiti od 7,78 mlrd. USD.

S druge strane, odjel Reality Labs zabilježio je neto gubitak od 3,7 mlrd. USD, a u Meti očekuju kako će ti gubici biti značajno povećani zbog tekućih napora u razvoju proizvoda u proširenoj i virtualnoj stvarnosti, poput izdavanja konzole Quest 3 kasnije ove godine.

Čak i uz te gubitke u Reality Labsu, Meta ne osjeća pritisak za monetizacije Threadsa u bliskoj budućnosti.

Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp nikad nisu bili veći. Facebook je čak premašio tri milijarde mjesečnih korisnika i ponovno raste u SAD-u i Kanadi, piše Verge.

Dok se Twitter trudi povratiti prihode od oglasa koje je izgubio otkako je Musk preuzeo kormilo, Zuckerberg je najavio kako Threads neće uvesti oglase dok ne dosegne stotine milijuna korisnika.