KONFERENCIJA

The Geek Gathering obećava predavanja i Hladno pivo

02.09.2013 u 19:57

Bionic
Reading

Domaći i inozemni predavači bavit će se nizom tema vezanih uz Javascript, HTML5, CSS, SQL i noSQL, Big Data, Cloud... Najavljene su praktične radionice, ali i tulumarenje i Hladno pivo

Prostor nekadašnje tiskare Litokarton u Osijeku ove će jeseni oživjeti u potpuno drukčijem ozračju – od 11. do 13. listopada ondje će biti održana regionalna konferencija The Geek Gathering.

Namijenjena je programerima profesionalcima i onima koji će to postati, dizajnerima i UX specijalistima, arhitektima IT sustava, IT/product/strategy menadžerima, adminima sustava i stručnjacima za sigurnost IT sustava.

Organizatori najavljuju ciljano stručno usavršavanje kroz specijalizirana predavanja i praktične radionice, koje će voditi domaći i međunarodni stručnjaci iz područja razvoja web i mobilnih aplikacija.

Teme će biti vezane uz novitete u razvoju i primjeni tehnologija kao što su Javascript, HTML5, CSS, SQL i noSQL, Big Data, Cloud, cross-platformski mobilni alati, Internet of things

Predavači iz Fedore, Red Hata, Microsofta i Node.js, a dolaze i stručnjaci za Xamarin MonoTouch i Mono for Android, Ember i Angular javascript frameworke, Microsoft Azure, PHP application security, Neo4J graph database

Tom Callaway (Fedora Project, Red Hat, SAD) govorit će o izbjegavanju čestih i onih manje poznatih pogrešaka u open source programiranju. Kako upravljati razvojem kreativnih aplikacija na primjeru aplikacije Raspberry Pi, pokazat će Ruth Suehle (Wired.com, SAD).

Tom Buchok (Node.js, SAD), programer javascripta s velikim iskustvom u primjeni tehnologije u oglašivačkoj industriji, upoznat će nas s prednostima Node.js - platforme za razvoj aplikacija u javascriptu s naglaskom na skalabilnosti.

Martin Naumann (Centralway, Švicarska) otkrit će nekoliko tajnih sastojaka koji čine kvalitetan responsive dizajn, kao i faktore koji stvaraju optimalno korisničko iskustvo.

Od domaćih snaga IT industrije, Tomislav Tipurić (Microsoft, Hrvatska) otkrit će nam novo lice Microsofta i pokazati što sve mogu najnovije tehnologije cloud computing iz Microsoftovog laboratorija.

Ratko Mutavdžić (Projektura, Hrvatska) pobliže će objasniti primjenu sustava Big Data i Open data.

Stefan Armbruster (NEO4J, Njemačka) pokazat će kako se razvijaju aplikacije u NEO4J bazi podataka; uz Alexandrea Morgauta (4D, Francuska) naučit ćete izrađivati web-aplikacije primjenom WakandaDB NoSQL tehnologije, a Saša Branković (Pet Minuta, Hrvatska) sudionike upoznati s izradom mobilnih aplikacija pomoću AngularJS frameworka.

Uz turistički obilazak Osijeka i okolice, guštanje u lokalnim delicijama i tulumarenje, organizatori pripremaju i koncert Hladnog piva.