KONFERENCIJA VIAQA

Testeri softvera okupit će se u Osijeku

19.06.2013 u 17:40

Bionic
Reading

Nakon turneje po hrvatskim gradovima, konferencija Viaqa ponovno dolazi u grad na Dravi, u poduzetnički inkubator BIOS. Sami sudionici će na licu mjesta kreirati veći dio programa

Grad Osijek ponovno okuplja testere softvera iz cijele Hrvatske na konferenciji Viaqa, koja se održava već četvrtu godinu zaredom. Očekuje se odaziv velikog broja testera softvera, kao i onih koji žele saznati više o ovoj mladoj IT profesiji i zaljubljenika u softver općenito.

Jednodnevna besplatna konferencija bit će održana 28. lipnja s početkom u 10:30 h, u prostorijama poduzetničkog inkubatora BIOS, u kojem djeluju softverski startupi poput Farmerona ili Anctua te inicijativa Osijek Software City.

'Prijave za sudjelovanje su već otvorene putem službenih stranica konferencije te je sudjelovanje besplatno uz prethodnu on-line prijavu kako bismo lakše organizirali prostor. Ove godine ponovno bilježimo prijave iz raznih krajeva Hrvatske', izjavio je Davor Banović, test manager u softverskom startupu ShoutEm, jedan od organizatora konferencije Viaqa.

Ove godine konferencija nastavlja put prema nešto neposrednijem modelu, u kojem sami sudionici na licu mjesta kreiraju veći dio programa konferencije.

Ovakav je pristup bio uspješan na prošlogodišnjoj konferenciji Viaqa u Varaždinu kada su, nakon niza klasičnih predavanja, sudionici do kasno u noć nizali munjevite govore (lightning talks), kratke predavačke nastupe (do pet minuta) u kojima jedan ili više sudionika iznose ukratko temu, koja se dalje razrađuje u otvorenoj zajedničkoj diskusiji.

Zanimljivije teme koje potaknu na razgovor veći broj sudionika dobit će svoj prostor na odvojenim 'okruglim' stolovima gdje se paralelno može voditi više rasprava.

Svi su sudionici pozvani naznačiti neki svoj munjeviti govor, ali i klasično predavanje ili radionicu putem post-it poruka koje lijepe na ploču te koje sami sudionici konferencije dalje raspoređuju u različite konferencijske termine i tako kreiraju programski raspored.

Sudionicima konferencije će, uz potpuno opremljenu konferencijsku dvoranu, na raspolaganju biti i novouređeni kolaborativni prostor u BIOS-u predviđen upravo za ovakav tip događanja, ali i okupljanja kreativnih pojedinaca i grupa u potrazi za besplatnim prostorom za početke svojih projekata.

Više informacija o konferenciji Viaqa potražite na njenim službenim stranicama