ŠTO LI TO SPREMAJU U SAMSUNGU

Dodatak za Galaxy S8 i S8+ izgledno će imati i aktivno hlađenje

22.03.2017 u 15:44

Bionic
Reading

DeX Station ime je dodatka od 150€ za nadolazeće Samsungove mobilne perjanice, a nova porcija glasina govori i kako je riječ o svojevrsnom docku za uređaj. On će, pored povećanja mogućnosti mobitela u smislu povezivanja istovremeno i aktivno hladiti uređaj

Prema informacijama sa stranice WinFuture.de, spajanjem Galaxyja S8 i S8+ na DeX Station proširit će se funkcionalnost uređaja te pružiti iskustvo rada slično onom na računalu. 

S tim rečenim, DeX Station će na sebi donijeti nekoliko USB priključaka (2xUSB 2.0, 1xUSB Type-C), Ethernet, HDMI i drugo. Preko HDMI veze, Galaxy S8 smartphonei će se moći spojiti na zaslon i prikazivati sadržaj u razlučivosti 4K pri 30fps. 

Izgledno je kako će se uređaj istovremeno moći i puniti preko ovog dodatka, a rad na visokim performansama i radu s više aplikacija istovremeno dovest će i do povećanog zagrijavanja. Za rješavanje tog problema će se pobrinuti aktivno hlađenje (ventilator) smješten u docku.

U međuvremenu, Evan Blass otkrio je još nekoliko fotografija nadolazeće mobilne perjanice južnokorejskog diva:

Fotografija koja ovih dana kola na društvenim mrežama navodno pokazuje i kako će se razlučivost zaslona Galaxyja S8 moći mijenjati po željama korisnika. Ponuđene opcije govore o razlučivosti od 1.480 puta 720 piksela (HD+), preko 2.220 puta 1.080 piksela (FHD+) pa sve do 2.960 puta 1.440 piksela (nativnih WQHD+):