SLAVNI EVENT U ZAGREBU

TEDxZagreb sprema 'Fuziju' u Saboru

11.05.2011 u 15:52

Bionic
Reading

Na drugom popularnom događanju TEDxZagreb, nazvanom 'Fuzija', u maloj sabornici okupit će se stotinu odabranih TED entuzijasta

TEDxZagreb je neovisno organiziran događaj prema neprofitnoj licenci TED-a koji okuplja vrhunske kreativce i praktičare u krugu od 1000 km oko Zagreba. Ove godine TEDxZargeb organizira se u subotu, 28. svibnja, u zgradi Hrvatskog sabora. Polazeći od zajedničke teme 'Fuzija', govornici će održati niz zanimljivih predavanja i tako podijeliti svoje ideje, svjedočanstva, nadahnuća i otkrića.

Na ovogodišnjem događanju nastupit će Mary Crnković Pilaš, terapijsko pjevanje; Igor Mikloušić, na temu evolucijska psihologije; Diana Pečkaj Vuković, inovatorica; Frane Dumandžić, splitska udruga Sveučilište u sjeni; Robert Ripli, gastronauti; Vinko Rogina, naš najnagrađivaniji inovator; Tomisalv Perko, o alternativnim načinima putovanja; Tomislav Grubišić, kreator programa za praćenje rada društvenih mreža Media Kit, te čitav niz ostalih predavača koji će se pobrinuti da na događanju TEDxZagreb održe najbolje predavanje u životu.

Uz 18-minutna predavanja, program će uključivati i kratke prezentacije novih tehnologija te kraće nastupe umjetnika. Ovogodišnje je događanje, a zbog uvjeta vlasnika licence, ograničeno na sto osoba.

TEDxZagreb je događaj u sklopu otvorenog globalnog kolaborativnog programa TEDx poznate konferencije pod nazivom TED (Technology, Entertainment, Design), koja je prvi put održana 1984. i otad postala svjetski poznata zbog inspirativnog duha i atmosfere optimizma koju njeguje. U posljednjih nekoliko godina TED je postigao globalnu popularnost snimkama predavanja s TED konferencija nazvanim TEDTalks, besplatno dostupnim na portalu www.TED.com