INTEL ŽELI U ŠKOLE

Tablet i računalo koje možete pretvoriti u mikroskop

24.01.2014 u 21:23

Bionic
Reading

Novi tablet iz serije Education i računalo iz serije Classmate dio su rješenja Education Solutions, koje obuhvaća uređaje, softver, sadržaj, servise te rješenja za profesionalni razvoj nastavnika

I tablet i računalo prilagođeni su učenicima zahvaljujući robusnom dizajnu, koji može izdržati pad sa stola (s visine od 70 cm), a otporni su i na vodu i prašinu.

Tablet Education dodatno je prilagođen djeci - recimo, na bočnim stranama ima gumena ojačanja, tipka za uključivanje ne reagira na slučajne pritiske te ima olovku koja je po hvatu slična pravoj olovci.

Taj 10-inčni (25,6 centimetara) tablet pogoni dvojezgreni procesor Atom Z2520 radnog takta 1,2 Hz, koja podržava Intelovu tehnologiju Hyper Threading, koja omogućuje četiri istodobne aplikacijske niti.

Integrirana platforma sadrži i Graphics Media Accelerator s grafičkom jezgrom koja podržava obogaćene 3D vizualne prikaze, realistična igraća okruženja te glatko, Full 1080P hardverski ubrzano kodiranje i dekodiranje videozapisa pri 30 fps.

Sadrži prednju i stražnju kameru te moguću podršku za 3G. Baterija bi trebala potrajati do 12 sati. Dolazi s instaliranim Androidom 4.2.
10-inčni Classmate utemeljen je na procesoru Celeron N2806 te ima instaliran Windows 8.1.

Verzije s Windows 7 i Linuxom, s procesorom Celeron N2805, bit će predstavljene tijekom godine.

Uređaj možete koristiti i sa značajkom dodirnog zaslona te sadrži zakretnu kameru radi poticanja stvaranja sadržaja.

Prijenosno računalo HP Classmate prvi je globalni komercijalni proizvod utemeljen na novom referentnom dizajnu računala iz serije Classmate. Dostupan bi trebao postati ovog mjeseca u Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi, na Bliskom istoku te u Africi, a u proljeće i u azijsko-pacifičkoj regiji.

Tablet Education i računalo Classmate sadrže značajke kao što su priključno povećalo i temperaturni senzor koji se priključuje u audioutičnicu uređaja.

Tim se značajkama učenicima omogućuje gledanje mikroskopskih i makroskopskih slika te mjerenje i analiza podataka iz okruženja, povezujući znanost i stvarni život te im se daje sloboda da znanstvene koncepte istražuju sami na bilo kojem mjestu, a ne samo u znanstvenom laboratoriju.

Education i Classmate dio su fleksibilnih, holističkih rješenja Education Solutions, koja obuhvaćaju raspon uređaja od tableta i prijenosnih računala do uređaja '2 u 1', softver, sadržaj, servise i rješenja za profesionalni razvoj nastavnika koji usmjeravaju učenike u procesu učenja te ih vode prema boljim rezultatima.

Intelov paket Education Software sadrži aplikacije s alatima koji učenicima omogućuju dodatno istraživanje nastavnog programa te ih uvode dublje u nastavni sadržaj, npr. aplikacija Kno (koja je sada dio serije Intel Education), a koja učenicima i nastavnicima nudi pristup globalnoj biblioteci digitalnog sadržaja s više od 225 tisuća obrazovnih naslova.