INTEL ŽELI U ŠKOLE

Tablet i računalo koje možete pretvoriti u mikroskop

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 24.01.2014 21:23
  • Objavljeno 24.01.2014 u 21:23
Intel Education Tablet

Intel Education Tablet

Izvor: Promo fotografije / Autor: Intel

Novi tablet iz serije Education i računalo iz serije Classmate dio su rješenja Education Solutions, koje obuhvaća uređaje, softver, sadržaj, servise te rješenja za profesionalni razvoj nastavnika

I tablet i računalo prilagođeni su učenicima zahvaljujući robusnom dizajnu, koji može izdržati pad sa stola (s visine od 70 cm), a otporni su i na vodu i prašinu.

Tablet Education dodatno je prilagođen djeci - recimo, na bočnim stranama ima gumena ojačanja, tipka za uključivanje ne reagira na slučajne pritiske te ima olovku koja je po hvatu slična pravoj olovci.

Taj 10-inčni (25,6 centimetara) tablet pogoni dvojezgreni procesor Atom Z2520 radnog takta 1,2 Hz, koja podržava Intelovu tehnologiju Hyper Threading, koja omogućuje četiri istodobne aplikacijske niti.

Integrirana platforma sadrži i Graphics Media Accelerator s grafičkom jezgrom koja podržava obogaćene 3D vizualne prikaze, realistična igraća okruženja te glatko, Full 1080P hardverski ubrzano kodiranje i dekodiranje videozapisa pri 30 fps.

Sadrži prednju i stražnju kameru te moguću podršku za 3G. Baterija bi trebala potrajati do 12 sati. Dolazi s instaliranim Androidom 4.2.
10-inčni Classmate utemeljen je na procesoru Celeron N2806 te ima instaliran Windows 8.1.

Verzije s Windows 7 i Linuxom, s procesorom Celeron N2805, bit će predstavljene tijekom godine.

Uređaj možete koristiti i sa značajkom dodirnog zaslona te sadrži zakretnu kameru radi poticanja stvaranja sadržaja.

Intel

Intel

Izvor: Promo fotografije / Autor: Intel

Prijenosno računalo HP Classmate prvi je globalni komercijalni proizvod utemeljen na novom referentnom dizajnu računala iz serije Classmate. Dostupan bi trebao postati ovog mjeseca u Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi, na Bliskom istoku te u Africi, a u proljeće i u azijsko-pacifičkoj regiji.

Tablet Education i računalo Classmate sadrže značajke kao što su priključno povećalo i temperaturni senzor koji se priključuje u audioutičnicu uređaja.

Tim se značajkama učenicima omogućuje gledanje mikroskopskih i makroskopskih slika te mjerenje i analiza podataka iz okruženja, povezujući znanost i stvarni život te im se daje sloboda da znanstvene koncepte istražuju sami na bilo kojem mjestu, a ne samo u znanstvenom laboratoriju.

Education i Classmate dio su fleksibilnih, holističkih rješenja Education Solutions, koja obuhvaćaju raspon uređaja od tableta i prijenosnih računala do uređaja '2 u 1', softver, sadržaj, servise i rješenja za profesionalni razvoj nastavnika koji usmjeravaju učenike u procesu učenja te ih vode prema boljim rezultatima.

Intelov paket Education Software sadrži aplikacije s alatima koji učenicima omogućuju dodatno istraživanje nastavnog programa te ih uvode dublje u nastavni sadržaj, npr. aplikacija Kno (koja je sada dio serije Intel Education), a koja učenicima i nastavnicima nudi pristup globalnoj biblioteci digitalnog sadržaja s više od 225 tisuća obrazovnih naslova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!