GNUSAN ZLOČIN

Sve više fotografija zlostavljanja djece stvorenih pomoću AI-ja, otkriven i online 'priručnik'

27.09.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Istrage grupe za sigurnost na internetu otkrile su 'zapanjujuće realistične' slike djece, uključujući bebe i malu djecu, koje je izradila umjetna inteligencija, a koja su zlostavljana

Zaklada Internet Watch također je otkrila online 'priručnik' koji su napisali prekršitelji kako bi pomogli drugima da koriste umjetnu inteligenciju za proizvodnju još realističnijih slika, zaobilazeći sigurnosne mjere koje su uveli generatori slika.

Neke tehnologije umjetne inteligencije također omogućuju pedofilima stvaranje novih slika od onih benignih skidanjem odjeće ili zamjenom nečijeg lica fotografijama prave djece, piše Sky News.

Britanska ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman obećala je da će surađivati ​​sa SAD-om u borbi protiv 'mučnog' porasta slika seksualnog zlostavljanja djece koje stvara umjetna inteligencija (AI). Braverman i američki ministar domovinske sigurnosti Alejandro Mayorkas zajednički su se posvetili istraživanju novih načina za zaustavljanje širenja slika seksualnog zlostavljanja djece generiranih umjetnom inteligencijom.

Ministrica je posjetila Nacionalni centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Virginiji tijekom trodnevnog putovanja u SAD. Naglasila je da je seksualno zlostavljanje djece 'gnusan zločin' i 'jedan od izazova našeg doba', te da njegovo širenje na internetu ne poznaje granice i protiv njega se treba boriti diljem svijeta.

'Zato radimo na rješavanju bolesnog porasta slika seksualnog zlostavljanja djece generiranih umjetnom inteligencijom, koje potiču pedofile da počine više kaznenih djela, a također ometaju provođenje zakona u pronalaženju pravih žrtava na internetu.

Stoga je ključno da radimo ruku pod ruku s našim bliskim partnerima u SAD-u kako bismo se uhvatili u koštac s tim. Društvene mreže moraju preuzeti odgovornost i dati prioritet sigurnosti djece na svojim platformama', poručila je Braverman.