DESET RAZLIKA

Što to Galaxy S4 može, a iPhone ne?

Samsung Galaxy S4 Apple iPhone 5

Samsung Galaxy S4 Apple iPhone 5

Izvor: tportal.hr / Autor: Ivana Galović

Nova Samsungova perjanica nudi niz mogućnosti koje Appleova uzdanica nema. Provjerite o čemu se radi

1) Može poslužiti kao univerzalni daljinski upravljač za televizor, pomoću odašiljača infracervenog svjetla (mala crna točka na vrhu telefona).

Ima i posebnu aplikaciju koja povlači podatke od vašeg kablovskog ili satelitskog operatora, pa vam može preporučiti koje emisije pogledati.

2) Ima ugrađenu podršku za NFC, što znači da može komunicirati bežično s drugim slično opremljenim uređajima, od pametnih telefona do blagajni u trgovinama.

To znači da ga možete koristiti za bežični prijenos i razmjenu fotografija i drugih podataka, spajanje uređaja sa zvučnikom i drugim perifernim uređajima, ali i za plaćanje (jednom kad NFC postane opće prihvaćen standard).

3) Možete proširiti memoriju pomoću standardne kartice mikro SD, do 32 GB. Isto, doduše, mogu i brojni drugi mobiteli, ali ne i iPhone.

4) Možete zamijeniti bateriju sami, jednom kad postojeća dođe do kraja svog životnog vijeka.

5) Vrti video visoke razlučivosti (1080 p), što ni iPhone, ali ni brojni drugi smartphoneovi više klase još uvijek ne mogu.

6) Ima zaslon dijagonale pet inča (12,7 centimetara), veći od iPhonea. Nije Retina, doduše, ali je veći.

7) Možete igrati igre, dijeliti fotografije i puštati istu pjesmu zajedno s drugim uređajima Galaxy S4 u blizini, pomoću aplikacije za bežično povezivanje Group Play.

8) Aplikacija za kameru ima puno zgodnih trikova - recimo, možete sami obrisati mutne figure u pozadini ili izraditi animirane GIF-ove, ako vas to veseli.

9) Opcija Smart Stay drži zaslon osvijetljenim dokle god gledate u njega, tako što pomoću kamere prati pokrete vaših očiju.

10) Koristi standardni mikro USB utor za punjenje i prijenos podataka. U slučaju da ih izgubite, do njih je lakše doći nego do Appleovih Lightninga.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!