GDJE JE ZAPELO?

Što se događa sa smartfonom 'na razmatanje' iz LG-ja? Evo što kažu

23.02.2021 u 09:32

Bionic
Reading

Rad na hit telefonu ovogodišnjeg CES-a je, kažu insajderi, trenutno obustavljen - no LG i dalje tvrdi da sve ide po planu. Tko zna, prvi smartfon na razmatanje možda ćemo i vidjeti prije kraja 2021.

LG Electronics nedavno je The Vergeu rekao da njihov nadolazeći telefon, LG Rollable, nije stao s proizvodnjom. 'Čvrsto poričem da smo napravili ikakvu odluku ove vrste vezanu uz nadolazeće mobilne proizvode', kažu iz LG-ja.

Ovaj odgovor stigao je kao reakcija na izvještaj Yonhap Newsa prema kojem je LG navodno dostavljačima rekao za obustavu razvoja Rollablea.

LG, doduše, nije potvrdio dolazak Rollablea u 2021., što sa sobom donosi određenu dozu nesigurnosti koja dolazi uz dizajniranje, proizvodnju i dostavu složene elektronike tijekom globalne pandemije.

LG je također demantirao objavu iz siječnja prema kojoj je navodno planirao prekinuti proizvodnju svih pametnih telefona, objavu koju je portal TheElec nakon toga izbrisao - samo da bi LG malo kasnije ipak priznao da je razmatrao odluku o izlazu iz mobilne industrije.

Ako LG zbilja odluči 'pauzirati' rad na Rollableu, ta odluka mogla bi utjecati na predviđeni datum izlaska ili promjenu dizajna samog uređaja. Promjene u proizvodnji ne znače kraj proizvodnje, makar bi prekid razvoja hit proizvoda CES-a 2021. vjerojatno iznenadio velik broj ljudi - uključujući i zaposlenike LG-ja.

Prema XDA Developers, izvorna vijest spominjala je nastavak rada na Rollableu i to nezavisno od ostatka njihove ponude, odnosno planova za isporuku smartfona.

LG-ju, naime, ne polazi za rukom natjecanje sa ostalim proizvođačima poput Samsunga i Huaweija - njihov odjel za mobilne uređaje u prošlih je pet godina izgubio oko 4.5 milijarde dolara.